Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

30 Oct. 2020 / 12:27

Oamenii din 14 localităţi, informaţi privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19

Oamenii din 14 localităţi din raioanele Soroca, Floreşti, Donduşeni, Căuşeni şi Cimişlia au fost informaţi de salvatori privind măsurile de prevenire a infectării şi răspândirii COVID-19.

În total, în activităţile de prevenire a răspândirii epidemiei de Coronavirus de tip nou au fost implicaţi 20 de salvatori cu nouă unităţi de tehnică care au patrulat localităţile şi au difuzat mesaje prin sistemele sonore conectate la autospecialele de intervenţie.

Angajaţii IGSU au împărţit localnicilor pliante informative, precum şi le-au vorbit despre necesitatea purtării măştilor de protecţie în spaţii închise, printre care transportul public, centrele comerciale, farmaciile şi alte instituţii.

Totodată, cetăţenii au fost rugaţi să evite aglomeraţiile şi să păstreze distanţa socială de minimum un metru, să se spele cât mai des pe mâni şi să-şi acopere nasul şi gura atunci când strănută.

Astfel de activităţi sunt desfăşurate de IGSU în toate regiunile ţării în cadrul campaniei lansate de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale cu genericul „Ai grijă, opreşte răspândirea COVID-19, salvează vieţi”.

Comentarii