Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Regional

15 Iul. 2019 / 16:14

O zonă de agrement, reconstruită în satul Şerpeni cu sprijinul Germaniei

În satul Şerpeni, raionul Anenii Noi a fost inaugurată după reconstrucţie o zona de odihna. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Guvernului Republicii Federale Germania în cadrul Programului „Infrastructura socială şi eficienţa energetica”, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Proiectul de renovare a zonei de odihnă a inclus construcţia unei scene în aer liber, pavarea teritoriului, instalarea băncilor şi urnelor pentru gunoi. Amplasată în parc, în imediată apropiere de stadionul local şi un complex sportiv, locaţia s-a transformat într-o zonă de odihnă multifuncţională.

„Este un obiectiv apărut ca prioritate pentru că este un centru cultural-sportiv, unde ne adunăm de fiecare dată, cu fiecare ocazie. Reabilitarea acestei zone s-a făcut cu suportul poporului german. Într-o valoare de un milion şapte sute şapte mii de lei, am depus o muncă enormă. Dar acolo unde este dorinţă, unde sunt idei de realizare, acolo unde toată lumea depune eforturi, se reuşeşte” , a menţionat Elena Nicolaev, primara satului Şerpeni.

Renovarea zonei este parte a celei de a treia etape a Programului „Infrastructura socială şi eficienţa energetica”, în cadrul primelor două etape fiind implementate peste 200 de proiecte în oraşele mici şi în comunităţile rurale.

„În 2017 a demarat cea de a treia fază a proiectului pentru care Guvernul german a alocat o asistenţă financiară în valoare de două milioane de euro. În urma unui concurs competitiv peste 20 de comunităţi din Republica Moldova au obţinut finanţarea nerambursabilă pentru implementarea proiectelor sociale”, a menţionat ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova Angela Ganninger.

„Este de remarcat sârguinţa şi promtitudinea cu care autorităţile implicate au realizat acest proiect, care au pus tot concursul pentru ca concursul să fie realizat anume în această manieră”, a menţionat Sergiu Guţu, reprezentantul Băncii de Stat germane în Republica Moldova, instituţia parteneră în implementarea proiectului.

Din costul total de 1 mil 707 mii de lei al lucrărilor de renovare, autoritatea publică a contribuit cu 625 de mii de lei. Implementarea proiectului a început în octombrie 2018 şi a fost finalizată în mai puţin de jumătate de an.

Comentarii