Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

15 Dec. 2019 / 10:11

O pensiune de la Orheiul Vechi şi-a extins facilităţile de cazare

Şi-a extins facilităţile de cazare cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanţat de USAID, Suedia şi Marea Britanie - vorbim de o pensiune de la Orheiul Vechi, care a beneficiat de un credit nerambursabil de zece mii de dolari. După ce a fost lansată acum trei ani, pensiunea a înregistrat o creştere semnificativă a turiştilor, fapt pentru care proprietarii au decis să mai cumpere o casă de peste 100 de ani din preajmă, pe care au renovat-o, conform celor mai înalte standarde internaţionale din industria ospitalităţii, relatează Mesager.

Acum camerele pensiunii dispun de un design modern, beneficiază de un sistem de aer condiţionat şi încălzire, dar, totodată, păstrează farmecul şi istoria autentică a casei.

„Pe când eram în clasa a noua părinţii mei au deschis prima pensiune din Moldova - Casa din Luncă. Toţi aceşti ani am acumulat experienţă. Dacă sincer, primim o plăcere enormă ca să primim turiştii, să le arătăm ospitalitatea moldovenilor, să-i delectăm cu bucatele tradiţionale, să pregătim împreună mâncarea”, a spus Oxana Benzing, proprietara pensiunii.  

Pensiunea a fost vizitată de reprezentanţii donatorilor, care au participat la împodobirea Pomului de Crăciun, la un master-class de preparare a Crăciuneilor şi au primit colindătorii.

„Prin proiectele sale, USAID Moldova stimulează dezvoltarea pensiunilor în sate, care, la rândul lor, atrag turişti şi favorizează creşterea numărului de oportunităţi de angajare, un factor important în combaterea migraţiei”, a declarat Scott Hocklander, şeful Misiunii USAID în Moldova.

„Antreprenoriatul feminin şi dezvoltarea pensiunilor rurale, care sunt gazda tradiţiilor, ospitalităţii şi bogatei culturi, caracterizează Republica Moldova. Acestea sunt semnele distincte ale unei ţări, care atrag turiştii prin autenticitatea lor, sunteţi deosebiţi şi vă doresc succese”, a precizat ambasadoarea Suediei în Moldova, Anna Lyberg.

„Alinierea Moldovei la tendinţele globale axate pe turismul de experienţă şi de aventură uşoară este un obiectiv esenţial pentru dezvoltarea durabilă a sectorului de turism”, afirmă Chris Perkins, reprezentantă a Ambasadei Marii Britanii în Moldova.

Începând din 2015, 14 pensiuni rurale au fost renovate cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova. Până la sfârşitul anului 2021, vor fi inaugurate alte 22 de unităţi de cazare. În 2019, peste 36.000 de turişti au vizitat ţara noastră.

Comentarii