Ştiri

Sursa imaginii: tvn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

09 Feb. 2019 / 20:00

O expoziţie de broderie poate fi văzută la Bălţi

„Magia acului” – astfel este intitulată expoziţia de broderii executate în diferite tehnici şi inaugurată la Pinacoteca „Antioh Cantemir” din Bălţi. Autoarele celor 180 de lucrări expuse sunt talentatele meşteriţe întrunite în Clubul „Acul de Aur”, relatează Mesager.

Viorica Turtureanu este pasionată de tainele broderiei de peste 15 ani, timp în care a reuşit să creeze adevărate opere de artă. Pasiunea vine din familie.

„De la străbunica mea de băştinaşă din Sofia, de la ea am şi broderie, are o sută de ani, am moştenit această lucrare şi sper că ceea ce fac eu o să ajungă la nepoţi, să se mândrească şi ei”, a menţionat Viorica Turtureanu.

Clubul „Acul de Aur” din Bălţi reuneşte 11 meşterite de diferite profesii şi vârste. Au o pasiune comună: dragostea faţă de frumos pe care o exprimă prin broderie.

Pe Ludmila Braga, fiica ei a motivat-o să ia acul în mână.

„Fiica mea nu reuşea la lecţia de muncă şi m-a rugat s-o ajut, atunci am luat acul în mână şi de vreo zece ani sunt bucuroasă să brodez, la expoziţia aceasta am vreo 11 lucrări, nu au încăput mai multe”, a precizat Ludmila Braga.

Majoritatea vizitatorilor expoziţiei, pasionaţi şi ei de arta broderiei, spun că i-a impresionat măiestria autoarelor: „Ne-a impresionat câtă răbdare au aceste persoane care au creat lucrările”. „Cel mai mult mi-a plăcut tehnici în care sunt brodate”. „Am venit să vedem frumuseţea care o face lumea şi poate pe viitor şi copiii noştri să se inspire”, au spus vizitatorii.

Micile capodopere brodate în diferite tehnici se vor afla la Pinacoteca din Bălţi până la sfârşitul lunii martie. 

Comentarii