Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

14 Iul. 2019 / 19:52

Noi succese în palmaresul Corului de copii „Belcanto” din Soroca

Corul de copii „Belcanto” din municipiul Soroca înscrie noi succese în palmares. Recent s-a întors acasă cu Premiul II de la Festivalul-concurs Coral Internaţional pentru Tineret „Gavriil Musicescu” din Iaşi. Este un succes enorm pentru ei şi spun că nu se opresc aici, pentru că îşi doresc noi trofee de la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale, relatează Moldova 1.

Din 2012, de când a fost format, Corul de copii „Belcanto” din municipiul Soroca a participat la zeci de evenimente culturale. Elevii învaţă la Şcoala de muzică „Eugen Coca”. Pentru toţi muzica a devenit o pasiune care îi adună la repetiţii săptămânal.  

Recent s-au întors de la Iaşi. Tinerii soroceni au evoluat în Secţiunea Cantus Mundi - Coruri de copii, unde au interpretat trei lucrări muzicale. Discipolii Şcolii de Arte „Eugen Coca” din Soroca, împreună cu dirijoarea Ludmila Samarin şi maestra de concert Aliona Colţova au cucerit juriul de peste Prut.  Concursul a avut loc în Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi.

„Ne-am întors cu Premiul II. La concurs au participat mai multe colective”, a declarat dirijoarea Ludmila Samarin.

„Nu este doar un cor, este familie, căldură şi dragoste ce o purtăm pentru pentru muzică”, a spus maestra de concert Aliona Colţova.

Corul de copii „Belcanto” din municipiul Soroca a concurat cu alte patru coruri de copii, dintre care trei din România şi unul din Republica Moldova. Festivalul-concurs Coral Internaţional pentru Tineret „Gavriil Musicescu” a fost la cea de-a VII-a ediţie.

Comentarii