Ştiri

Sursa imaginii: stiri.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

10 Mar. 2019 / 15:12

Masleniţa a fost sărbătorită la Comrat

Clătite pentru toate gusturile, cântece, jocuri şi multă veselie - aşa au sărbătorit locuitorii din Comrat „Masleniţa”. Festivalul a reunit zeci de meşteri populari, bucătari şi artişti din regiune. Sărbătoarea a fost şi pe placul turiştilor, relatează Moldova 1.

După ce anul trecut Anton Barladian a primit trofeul pentru „Cel mai tânăr maestru de panificaţie” la un concurs similar, copilul a venit să-şi demonstreze aptitudinile şi la sărbătoarea din Comrat. Micul brutar s-a întrecut la pregătit clădite în rând cu adulţii.

„Eu coc clătite, un an în urmă m-am învăţat să le gătesc. Reţeta e simplă. Am venit cu toată familia la acest frumos eveniment”, a spus Anton Barladian.

„Suntem din Ceadâr-Lunga. Servim oamenii cu clătite în cinstea sărbătorii. Avem clătite cu mango, fructul de pasiune, caramelă, ciocolată, brânză şi carne de pui. Atmosfera este de sărbătoare, toţi oamenii sunt fericiţi”, a menţionat Vadim Moga, participant.   

Festivalul a fost marcat cu multă muzică, dans şi voie bună, fiind pe placul vizitatorilor şi turiştilor.

„Dispoziţia este foarte bună, am venit cu fetiţa mea să vedem cu ce ne surprind participanţii. Aici miroase foarte frumos a clătite”. „Eu am venit din Cehia, îmi place sărbătoarea aceasta. Este foarte frumoasă”, au precizat oaspeţii la festival.  

Festivalul „Masleniţa” a fost organizată de către Direcţia Cultură şi Turism din Găgăuzia.

„La sărbătoare avem oaspeţi veniţi din toată ţara. Astăzi îi întâmpinăm pe oaspeţii din toată republica. Şi turiştii sunt interesaţi de evenimentul organizat de noi, nu doar locuitorii din Găgăuzia. Sunt prezenţi şi antreprenori, meşteri populari. Am desfăşurat un eveniment de amploare”, a declarat Marina Semenov, şefa Direcţiei Cultură şi Turism din Găgăuzia.

Organizatorii îşi propun să organizeze astfel de evenimente tradiţionale în fiecare an, pentru a atrage cât mai mulţi turişti. Masleniţa semnifică iarna lungă şi grea care lasă loc primăverii şi căldurii soarelui. De asemenea, sărbătoarea anunţă intrarea în Postul Paştelui.

Comentarii