Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

08 Iun. 2019 / 17:51

Localităţi din nordul ţării, afectate de ploi

Mai multe localităţi din nordul ţării au fost afectate în urma ploilor torenţiale din ultimele zile. Salvatorii au intervenit la pomparea apelor din mai multe beciuri, subsoluri şi gospodării particulare în raioanele Soroca, Briceni, Floreşti, Drochia, dar şi Râşcani.

Astfel, salvatorii Direcţiei Situaţii Excepţionale Soroca au fost alertaţi să evacueze apele din mai multe gospodării şi ogrăzi din localităţile Pârliţa, Căinarii Vechi, Lugove, dar şi Vădeni.

Totodată, conform informaţiilor operative, un perete a unei case de locuit din satul Vădeni s-a surpat în urma precipitaţiilor. Salvatorii au stabilit că locatarii nu au avut de suferit, dar au efectuat lucrările de pompare din gospodăria şi casa afectată.

Mai multe intervenţii ale salvatorilor au fost înregistrate în localităţile Trifăneşti, Frumuşica, Alexandrovca şi Izvoare din raionul Floreşti. Peste 11 gospodării, dar şi mai multe beciuri au fost inundate în urma ploilor puternice.

Potrivit datelor IGSU, de intervenţia pompierilor a fost nevoie şi în raionul Ungheni, unde subsolul gimnaziului din localitatea Condrăteşti a fost inundată în urma precipitaţiilor abundente.

Mai mult, în urma condiţiilor meteorologice nefavorabile au fost afectate mai multe terenuri şi culturi agricole în localităţile Cişmichioi, Ceadâr-Lunga, UTA Găgăuzia. Conform datelor preliminare, aici, apele au afectat peste 220 de ha de porumb, 100 de ha de floarea soarelui, dar şi trei ha de grâu.

Comisiile pentru situaţii excepţionale teritoriale lucrează în teritoriu pentru estimarea prejudiciului material înregistrat în urma ploilor.

Meteorologii au emis Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabil de astăzi până duminică, 9 iunie.

Comentarii