Ştiri

Sursa imaginii: monitorul decluj

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Regional

07 Aug. 2019 / 12:22

La Cahul a fost reluată vânzarea cărnii de porc

În hala specializată din Piaţa Centrală a municipiului Cahul a fost reluată comercializarea cărnii de porc, sistată la 20 iulie curent. Este permisă doar vânzarea cărnii de porc adusă din zone neafectate de pesta porcina africană, relatează Radio Moldova Actualităţi.

La  1 august, la solicitarea ANSA, la Cahul unde au fost înregistrate noi focare de pestă porcină africană, a fost convocată o nouă şedinţă a comisiei raionale pentru situaţii excepţionale, care a decis să anuleze interdicţiile impuse anterior şi să permită comercializarea cărnii de porc în Piaţa Centrală.

„Au fost scoase interdicţiile ce ţin de carnea de porc, dar cu condiţia ce ţine de igienă în pavilioanele respective, documentaţia de provenienţă a cărnii”, a spus viccepreşedintele comisiei, Vladimir Calmâc.

Administraţia Întreprinderii Piaţa Centrală s-a conformat cerinţelor.

„La noi s-a solicitat să creăm filtre la intrarea şi ieşirea din hala de carne ca aceasta să nu fie din zona de focar. Nu putem să vindem carnea din Cahul. Agenţii economici s-au conformat şi aduc carnea din alte zone care nu sunt periculoase”, a spus administratorul pieţei, Igor Schin.

În perioada când la Cahul au fost impuse restricţii la carnea de porc, preţul acestui produs s-a dublat.

Comentarii