Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Popa Irina

Ştiri / Regional

05 Dec. 2019 / 10:34

„Încălzeşte sufletul unui bătrân” - acţiune susţinută de elevii din Soroca

Au adunat kilograme de bănuţi şi au împărţit căldură şi dragoste celor mai trişti decât noi. În ajunul sărbătorilor de iarnă, mai mulţi elevi din raionul Soroca au cumpărat din economiile lor lemne pentru foc şi le-au dăruit la 12 bătrâni singuratici. Gestul de caritate face parte dintr-o campanie, cu genericul „Războiul bănuţilor", ce se află deja la cea de-a noua ediţie, relatează Mesager.

Veronica şi Grigore Titerev sunt locuitori ai satului Schineni din raionul Soroca. Femeia este invalidă de gradul 1 şi din această cauză, bătrânii îşi duc cu greu existenţa. Cu lacrimi în ochi, ei spun că fapta tinerilor îi va ajuta să treacă peste această iarnă mult mai uşor. 

 „Să le dea Dumnezeu sănătate, să-i ferească de tot ce este rău. Să le dea numai bine”, a spus Veronica Titerev, locuitoare a satului Schineni.

 „Vă mulţumesc frumos pentru acest ajutor, pentru că ne-aţi ajutat şi poftim, poate şi pe alţii să-i ajutaţi tot aşa”, a spus şi Grigore Titerev, locuitor a satului Schineni.

Ideea de a aduce un strop de bucurie persoanelor nevoiaşe îi aparţine Olgăi Gherghiligiu, care este director adjunct al Liceului „Ion Creangă" din Soroca. Femeia şi-a mobilizat elevii şi a adunat kilograme întregi de bănuţi, în valoare de peste 5000 de lei. 

„ Bănuţii îi transformăm în lei de hârtie, leii de hârtie îi transformăm în brichete, cu brichetele încercăm să încălzim sufletele oamenilor, care sunt mai trişti decât noi. Am hotărât să venim aici, să bucurăm 12 oameni care au nevoie de căldura şi darul nostru”, a spus Olga Gherghiligiu, director adjunct al Liceului „Ion Creangă”.

La rândul lor, elevii spun că dar din dar se face rai, iar sărbătorile de iarnă trebuie să ne facă mai buni.

 „Suntem în al nouălea an în care bucurăm mii de bătrâni, le încălzim sufletul. O facem cu mare drag, o facem din suflet, pentru că este de la suflet pentru suflet”, a spus eleva Valeria Mîţu.

 „Am ales din categoria persoanelor de gradul 1 şi cei care sunt ţintuiţi la pat. Este un gest foarte bun şi molipsitor, pentru că noi deja le-am spus - avem 400 de ani de la prima atestare documentară şi avem oameni foarte buni la suflet, dar avem şi oameni pentru care trebuie mult să investim”, a spus Silvia Leşan, primarul satului Schineni.

În satul Schineni din raionul Soroca locuiesc aproximativ 1500 de oameni.

Comentarii