Ştiri

Sursa imaginii: radiochisinau.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Regional

19 Sep. 2020 / 18:40

Donaţie de cărţi pentru singura clasă cu predare în limba română din Ceadîr-Lunga

Micuţii din clasa întâi din Ceadîr-Lunga vor avea posibilitatea de a studia limba română pentru prima dată. În Liceul Nr. 2 din Ceadîr-Lunga anul acesta este pentru prima dată când a fost deschisă clasă de elevi cu predare în limba română. Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, le-a oferit un lot de manuale în limba română, dar şi le-a urat succes copiilor. Ambasadorul a discutat cu copiii, profesorii şi a participat la o lecţie în aer liber, relatează Mesager.

Pentru a-şi demonstra talentul, precum şi succesele pe care le-au acumulat timp de două săptămâni, elevii din clasa întâi au dansat, au cântat şi au recitat versuri în limba română.

„Anul acesta am deschis o clasă în care elevii vor învăţa toate obiectele în limba română. Avem 26 de copii, toţi sunt de naţionalitate găgăuză. Eu cred că pe parcurs vom arăta un rezultat foarte înalt”, spune profesoara Inga Fialcovschi.

„Acest liceu este cu predare în limba rusă. Aici sunt 26 de elevi care doresc să studieze în limba română şi părinţii îi ajută în acest proces”, declară başcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a declarat că donaţia de manuale şcolare vine să ajute profesorii şi elevii în procesul educaţional.

„Încercăm cu aceste manuale să acoperim necesarul de carte pentru aceşti copii minunaţi. Sunt câte 20 de exemplare din fiecare manual”, a declarat ambasadorul Daniel Ioniţă.

Administraţia liceului examinează posibilitatea deschiderii mai multor clase în care să se studieze în limba română.

Comentarii