Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

15 Iul. 2019 / 10:27

Blocul avariat din Otaci a fost demolat

După mai multe zile de muncă, blocul avariat din Otaci a fost demolat de o companie contractată, iar începând de azi muncitorii vor evacua deşeurile rămase în urma demolării.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, la faţa locului sunt implicate 26 de persoane cu zece unităţi de tehnică. Mai mult, în continuare este aplicat senzorul de stabilitate cu laser. Această procedură permite verificare stabilităţii construcţiilor, dar şi a oscilaţiilor din zonă. Acţiunile întreprinse de salvatori sunt necesare pentru prevenirea riscurilor, dar şi asigurarea securităţii muncitorilor aflaţi pe terenul de lucru.

Amintim că pe data de 19 iunie, o scară cu 12 apartamente dintr-un bloc de locuit din Otaci s-a prăbuşit, iar salvatorii au evacuat în mod de urgenţă 46 de oameni. Săptămâna trecută premierul Maia Sandu a specificat că Guvernul a aprobat cheltuieli de 99 mii 130 de lei pentru produse alimentare oamenilor din Otaci. Potrivit autorităţilor, familiile rămase fără locuinţe în urma acestui caz vor primi altele noi.

Comentarii