Loading
ro en ru
Regional
11 Septembrie 2012 | 17:20
Au sălile de clasă goale, dar îşi doresc să înveţe la ei acasă
În acest an în clasa întâi la şcoala din satul Măcăreuca, raionul Drochia au mers trei copii. Clasa a doua, din lipsa de elevi, nici nu a fost formată. Atât copiii din casele mai mari, cât şi părinţii lor spun că nu şi-au dorit ca şcoala lor să fie reorganizată.
În urma reorganizării instituţiei au rămas fără loc de muncă inci profesori, iar elevii din ciclul gimnazial sunt transportaţi la şcoala din satul vecin. La şcoala din Măcăreuca au rămas doar două învăţătoare.

În acest an două instituţii de învăţămînt din raionul Drochia care au un număr mic de elevi au fost supuse reorganizării.

Reforma structurală în educaţie a început în 2005, având drept scop sporirea calităţii în educaţie, eficientizarea cheltuielilor publice, dar şi creşterea responsabilităţii în gestionarea resurselor. 

Un reportaj la această temă urmăriți în ediția Mesager din 11 septembrie.
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Cu ocazia sărbătorilor pascale, echipa „World stories” ţi-a pregătit reportaje din toate colţurile lumii. Poţi urmări un festival neobişnuit din Bulgaria unde locuitorii oraşului Sviştov îşi imaginează perioada din timpul Imperiului roman. Festivalul „Vulturul de pe Dunăre” readuce tradiţiile gladiatorilor din nou la viaţă.
Concurs: Fii primul care zboară fără viză în Europa
Din numărul total de 275 de participanţi care au aplicat pentru concursul „Fii primul care zboară fără viză în Europa”, au fost desemnaţi 25 de finalişti. Proiectul este desfăşurat de Guvernul Republicii Moldova în parteneriat cu IPNA Compania Publică „Teleradio-Moldova”, în perioada 7-15 aprilie 2014.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam