Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Regional

23 Ian. 2021 / 18:32

Act de caritate pentru un bătrân din nordul ţării

A trecut prin războaie, foamete şi sărăcie, însă pe toate le-a depăşit. Munca zilnică nu l-a speriat, cât a avut forţe a lucrat continuu, fiind un exemplu de curaj şi putere. Vorbim de Petru Vitic, un veteran din nordul Moldovei, care anul acesta a împlinit 100 de ani. Cu acest prilej, medicii de la Policlinica Stomatologică Republicană au decis să-i ofere gratuit o proteză detară. Toate procedurile au fost gratuite, cheltuielile fiind suportate de instituţie, relatează Moldova 1.

Acum 25 de ani i-a căzut ultimul dinte, iar în această perioadă s-a descurcat cum a putut. Lipsa dinţilor i-a cauzat complicaţii la stomac, spune fiica bărbatului.

Şi pentru că nu a putut merge la o clinică, medicii de la Policlinica Stomatologică Republicană au adus un cabinet dentar mobil la Făleşti, acolo unde locuieşte moşul. Pentru că şi-a dorit foarte mult o proteză, bătrânul a fost răbdător în timpul procedurilor.

„El tare voia proteză. La dumnealui am fost de vreo trei-patru ori, am obţinut amprentele, am venit în altă zi şi am făcut unele măsurări care trebuiau. Urmează o perioadă de acomodare, cineva se acomodează în două-trei săptămâni, cineva într-o lună, poate chiar în două”, a declarat Andrei Carauş, medic.

După protezare, moş Petru zâmbea mai voios.

Specialiştii susţin că igiena dentară este esenţială şi le recomandă oamenilor să meargă la o consultaţie stomatologică la fiecare şase luni. 

Comentarii