Loading
ro en ru
Regional
18 Aprilie 2014 | 19:33
Un inspector al Secţiei Poliţiei Rutiere a Inspectoratului de Poliţie Basarabeasca a fost condamnat pentru comiterea actelor de corupţie.
01 Martie 2014 | 19:07
Doi braconieri din Orhei, reţinuţi în rezervaţia “Plaiul Fagului”
Doi braconieri au rănit un cerb nobil în vârstă de 6 ani. Incidentul a avut loc la 27 februarie pe teritoriul Rezervaţiei Naturale “Plaiul Fagului”, iar persoanele suspecte au fost reţinute.
28 Februarie 2014 | 11:31
Caz şocant la Briceni
O fetiţă de opt ani a ajuns la spital după ce concubinul mamei sale i-a tăiat o bucată de limbă. Portalul stirilocale.md scrie cu referire la Canal X din Briceni că micuţa a fost transportată de urgenţă la Chişinău, unde a fost supusă tratamentului.
28 Februarie 2014 | 09:59
Soroca: Procurorii vor cere mandat de arest pe numele a patru poliţişti
Procurorii vor cere prelungirea mandatului de arestare pe numele a patru poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Soroca, reţinuţi recent într-un dosar de corupţie.
27 Februarie 2014 | 20:19
Un nou sector de Poliţie de Frontieră, inaugurat la Ocniţa
Un nou sector de Poliţie de Frontieră a fost inaugurat la Ocniţa. La ceremonia de inaugurare a participat şi premierul Iurie Leancă. Noul sediu are o capacitate de până la 100 de angajaţi şi este dotat cu tehnică şi echipament modern. Subdiviziunea asigură controlul pe 50 de kilometri de frontieră cu Ucraina şi autorizarea trecerii în punctele „Ocniţa-Sokireanî” şi „Clocuşna-Sokireanî”.
27 Februarie 2014 | 19:49
Ocniţa: După 25 de ani, satul Mereşeuca are o grădiniţă
În satul Mereşeuca, raionul Ocniţa, a fost inaugurată noua grădiniţă. Pentru construcţia instituţiei s-au cheltuit circa 700 de mii de lei, oferiţi de administraţia publică locală, Ministerul Educaţiei, prin proiectul ”Parteneriat Global pentru Educaţie”.
27 Februarie 2014 | 19:18
Procuror din raionul Nisporeni, suspendat din funcţie pentru corupţie
Încă un procuror a fost suspendat provizoriu din funcţie de Consiliul Superior al Procurorilor. Decizia a fost luată după ce procurorul din raionul Nisporeni a fost reţinut în flagrant, pentru corupere pasivă.
27 Februarie 2014 | 16:32
Şoferul bănuit că ar fi accidentat mortal un pieton la Cahul, reţinut de poliţie
Poliţiştii de patrulare împreună cu angajaţii Inspectoratului de poliţie Cahul au descoperit accidentul rutier de pe traseul R-34 în care a decedat un pieton, iar şoferul a părăsit locului faptei. La moment bănuitul este reţinut pentru 72 de ore şi se află în Izolatorul de detenţie provizorie al IP Cahul.
27 Februarie 2014 | 14:39
Edineţ: Trei persoane s-au înecat la pescuit
Trei persoane din localitatea Bădragii Vechi, raionul Edineţ, s-au înecat în râul Draghişte. Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, incidentul s-a petrecut acum două zile.
27 Februarie 2014 | 09:58
Tiraspolul introduce sistemul electronic de verificare a actelor la punctele de control
Administraţia de la Tiraspol a decis, din 2014, să modernizeze punctele de control de pe Nistru, prin introducerea verificării electronice a actelor. Treptat, se prevede să se renunţe la cartea migraţională pe care o completează în prezent cei care merg în regiunea transnistreană, scrie IPN, cu referire la Agenţia informaţională „Novostipmr”.
26 Februarie 2014 | 18:52
Banca Mondială ar putea finanţa reabilitarea drumurilor locale
Banca Mondială este disponibilă să ofere sprijin pentru lucrări de dezvoltare a drumurilor locale din Moldova prin finanţarea unui proiect în valoare de circa 30 milioane de dolari. Despre planul de colaborare în acest sens a discutat Ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, cu Tamara Sulukhia, lider de sector pentru Dezvoltare Durabila în Belarus, Moldova şi Ucraina din cadrul Băncii Mondiale.
26 Februarie 2014 | 17:18
Două incubatoare de afaceri vor fi create la Cimişlia şi Ocniţa
În acest an, la Ocniţa şi Cimişlia vor fi create două incubatoare de afaceri. În acest scop din bugetul de stat au fost prevăzute mijloace financiare în valoare de 15 milioane de lei.
26 Februarie 2014 | 11:15
Chişinăul, dispus să achite chiria sediilor instituţiilor cu predare în limba română din stânga Nistrului
Chişinăul este dispus să achite contractele de locaţiune a instituţiilor de învăţământ cu predare în limba română din stânga Nistrului. Afirmaţia aparţine şefei grupului de lucru pentru educaţie de la Chişinău, Liliana Nicolaescu-Onofrei, în cadrul unei şedinţe de lucru, la care au participat şi experţi din stânga Nistrului.
26 Februarie 2014 | 10:24
Edineţ: Instructor auto, învinuit de trafic de influenţă
Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a finalizat urmărirea penală în cauza penală de învinuire a unui profesor din cadrul Şcolii Auto din Edineţ. Profesorul ar fi cerut 400 de euro pentru a aranja examenul de calificare auto şi eliberarea permisului de conducere auto.
25 Februarie 2014 | 19:17
Muzeu Verde la Talmaza, Ştefan Vodă
Un Muzeu Verde a fost inaugurat, astăzi, în localitatea Talmaza din raionul Ştefan-Vodă. Activitatea acestuia va fi orientată spre creşterea nivelului de informare, conştientizare şi educaţie ecologică a tinerei generaţii şi a populaţiei în ansamblu.
Ştiri
Promo
Moldova 1
Un eveniment cultural de talie internaţională a avut loc la Chişinău în perioada 11-16 aprilie. Cea de-a 4-a ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film „ClassFest” a promovat valorile artei contemporane şi dialogul itnercultural dintre tineri, dar şi un schimb de experienţă între şcolile de teatru şi film din opt ţări: România, Slovacia, Ucraina, Georgia, Rusia, Polonia, Germania şi republica Moldova.
Radio Moldova
Radio Moldova a încheiat Campania socială „Fii bun, dăruieşte binele!”. În cadrul acesteia au fost vizitaţi 11 scriitori în etate, o familie cu şapte copii, care au nevoie zilnic de medicamente, hrană şi îngrijire specială.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam