Loading
ro en ru
Regional
22 Aprilie 2014 | 12:44
Un bărbat de 69 de ani din oraşul Rezina a suferit arsuri pe faţă şi căile respiratorii în urma unui incendiu izbucnit în propria locuinţă. Focul a izbucnit după miezul nopţii, pompierii fiind alertaţi de o rudă a bărbatului care a simţit miros de fum. Bărbatul a fost internat în spital.
11 Martie 2014 | 13:53
Drum reabilitat în sudul Moldovei
Drumul local Sărăţica Nouă-Tomaiul Nou din raionul Leova va fi reconstruit. Lucrările urmează să înceapă în acest an şi vor dura 12 luni.
11 Martie 2014 | 09:22
18 ani de închisoare pentru omor intenţionat
Procuratura din Hânceşti anunţă despre condamnarea autorului crimei, care în primăvara anului 2012, a împuşcat mortal şi i-a dat foc unui bărbat, cadavrul căruia a fost depistat în preajma satului Logăneşti.
11 Martie 2014 | 08:58
Guvernul German finanţează construcţia apeductului magistral Leova-Iargara
Guvernul Germaniei a alocat 2,5 milioane de euro pentru implementarea proiectului "Construcţia apeductului magistral Leova-Iargara". Banii urmează să fie valorificaţi pentru crearea infrastructurii de aprovizionare cu apă a raionului Leova.
10 Martie 2014 | 17:31
Presa: Rusia şi-a trimis agenţi ai serviciilor speciale în stânga Nistrului
700 de colaboratori ai serviciilor speciale din Rusia au ajuns în regiunea transnistreană, iar flota rusească din Marea Neagră se îndreaptă către partea insulară a Ucrainei, scrie ediţia on-line Dumskaya din Odesa.
10 Martie 2014 | 13:14
Furtun cu alcool etilic, depistat pe malul Nistrului
Un nou canal de transportare ilicită a alcoolului peste frontiera moldo-ucraineană a fost depistat de poliţiştii de frontieră în cooperare cu grănicerii ucraineni. Este vorba despre o ţeavă de material plastic, cu miros specific de alcool etilic, care a fost depistată pe malul râului Nistru, pe direcţia localităţilor Rudi-Subotovca.
09 Martie 2014 | 13:29
Dubăsarii Vechi: Un poliţist, un şofer, un tencuitor şi doi lăcătuşi vor salva oamenii de incendii
Un poliţist, un şofer, un tencuitor şi doi lăcătuşi s-au lăsat de vechile profesii şi au decis să fie salvatorii satului. După o mică instruire, aceştia au îmbrăcat uniformele de pompieri şi sunt gata să intervină nu doar în propria localitate, ci şi în satele din vecinătate. Şi cum se practică la casele mari, în Dubăsarii Vechi, Criuleni a fost adusă şi o autospecială cu toată tehnica necesară.
09 Martie 2014 | 11:27
Familie cu şapte copii, rămasă pe drumuri
Clipe de grea încercare pentru familia Reuleţ din satul Puhoi, care s-a adăpostit în râpa din localitate. Şi asta pentru că părinţii şi cei şapte copiii ai lor nu au un acoperiş propriu de-asupra capului. Au avut norocul să scape din iarna geroasă, fiind ajutaţi de un sătean, care le-a oferit, temporar, o locuinţă, transmite Mesager.
08 Martie 2014 | 14:55
Tiraspolul refuză să întoarcă banii confiscaţi de la Liceul „Lucian Blaga”
Tiraspolul refuză, deocamdată, să înapoieze mijloacele financiare confiscate, pe 5 februarie, de la administraţia Liceului cu predare în limba română „Lucian Blaga”. Poziţia a fost reiterată în cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC), prezidată de delegaţia Republicii Moldova, transmite Mesager.
08 Martie 2014 | 13:12
De ani de zile, în aşteptarea unui farmacist, la Zguriţa
Majoritatea locuitorilor rămaşi la baştină în satul Zguriţa din raionul Drochia sunt la o vârstă înaintată. Bolnavi şi neputincioşi, aceştia se plâng că nu au o în sat o farmacie, de unde ar putea să-şi cumpere medicament. Deja ani în şir, oamenii aşteaptă să vină un farmacist în sat, însă nimeni nu se grăbeşte să ocupe funcţia vacantă, relatează Mesager.
08 Martie 2014 | 10:35
Un post de salvatori şi pompieri a fost deschis în Dubăsarii Vechi
Al 13-lea post de salvatori şi pompieri a fost deschis în Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni. Postul va prelua apelurile localnicilor din comunele Dubăsarii Vechi, Corjova şi Bălăbăneşti.
08 Martie 2014 | 08:56
Afacerea cu aromă din Slobozia-Vărăncău
O afacere de familie cu miros de flori. De asta s-a apucat, acum mai bine de 20 de ani, familia Gulica din satul Slobozia-Vărăncău, raionul Soroca. Cresc flori de toate soiurile şi pentru toate gusturile în propria grădină. La cele trei sere pline cu flori munceşte întreaga familie, atât pentru un venit, dar şi pentru că li-s dragi florile cu adevărat, relatează Mesager.
07 Martie 2014 | 19:23
Băuturi alcoolice contrafăcute de doi tineri urmau să ajungă în pieţele din capitală
Au vrut să facă un ban în plus, dar nu le-a reuşit. Este cazul a doi tineri din raioanele Hânceşti şi Ialoveni, care se ocupau de producerea şi comercializarea alcoolului contrafăcut.
07 Martie 2014 | 10:22
Capitala Tineretului 2014, inaugurată la Soroca
Oraşul Soroca a devenit Capitala Tineretului 2014. Un proiect în acest sens a fost lansat joi, 6 martie, cu sloganul „Fii activ, guvernează-ţi viitorul!”.
07 Martie 2014 | 09:49
Un poliţist şi un angajat al Fiscului vor fi judecaţi pentru fapte de corupţie
Un poliţist din cadrul Inspectoratului de poliţie Cahul şi un inspector din cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat al raionului Cahul vor compărea pe banca acuzaţilor pentru corupere pasivă. Procurorii au finalizat urmărirea penală pe ambele cauze penale şi le-au remis spre examinare instanţei de judecată.
Ştiri
Promo
Radio Moldova
Radio Moldova Muzical va transmite în direct, de la Sala cu Orgă, Serata de creaţie a compozitorului Oleg Negruţa. Compoziţiile muzicale ale maestrului vor fi interpretate de Orchestra Naţională de Cameră, dirijată de Vladimir Andrieş; Corul Naţional de Cameră, dirijat de Ilona Stepan; Ansamblul de Acordeonişti, condus de Eugen Negruţa; Ansamblul ,,Barocco”, condus de Anna Strezeva; soliştii Cristian Florea (violoncel), Simion Duja ( clarinet), Igor Znatakov (saxofon, clarinet), Liliana Marin (mezzo soprană) şi Serghei Pilipeţchi (tenor).
Radio Moldova
Studioul mare al Casei Radio a fost astăzi neîncăpător pentru zeci de artişti profesionişti şi amatori din mai multe localităţi ale Moldovei. Peste 20 de formaţii artistice şi corale au evoluat în cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Naţional al Cântecului şi Colindei Pascale. Unii artişti au prezentat cântece în premieră.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam