Loading
ro en ru
Regional
21 Iulie 2014 | 18:08
Economia transnistreană stagnează. Asta, pentru că agenţii economici mici şi mijlocii din regiune nu se bucură de suport din partea autorităţilor locale. Problema devine şi mai gravă în contextul înrăutăţii situaţiei economice din Ucraina şi Rusia, relatează Mesager.
17 Iunie 2014 | 22:44
Copiii de la Casa Internat din Orhei vizitaţi de Prima Doamnă
Dizabilitatea nu este un motiv pentru izolare, iar cei care luptă cu această deficienţă au nevoie de ajutor şi susţinere. Copiii de la Casa Internat din Orhei, au fost plăcut surprinşi, bucurându-se de surprize, dar şi de clipele de fericire oferite de Prima Doamnă a ţării, Margareta Timofti, care i-a vizitat astăzi, relatează Mesager.
16 Iunie 2014 | 22:44
Briceni: 24 de sate vor beneficia de reparaţii ale drumurilor locale
Un număr de 24 de localităţi din raionul Briceni vor beneficia anul acesta de reparaţii ale drumurilor locale. În acest scop, din Fondul Rutier au fost alocate 11 milioane de lei. Despre aceasta a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, în cadrul vizitei de lucru în raionul Briceni.
16 Iunie 2014 | 21:38
Igor Corman la Ungheni: Moldova se bucură de atenţia şi respectul mai multor ţări UE
Republica Moldova se bucură mai mult ca niciodată de atenţia şi respectul mai multor ţări UE. Trebuie să folosim acest sprijin pentru a dezvolta ţara. Astfel speakerul Igor Corman a îndemnat autorităţile din raionul Ungheni să le explice cetăţenilor avantajele economice şi sociale ale asocierii la UE.
16 Iunie 2014 | 20:37
Un bust al lui Mihai Eminescu, dezvelit la Orhei
Un bust al lui Mihai Eminescu a fost dezvelit în faţa liceului ce-i poartă numele din oraşul Orhei. Pentru prima dată, localitatea a găzduit „Deniile eminesciene”, eveniment organizat de Asociaţia „Astra”. Elevii şi artiştii amatori au prezentat un program artistic inspirat din creaţia marelui poet, notează Mesager.
16 Iunie 2014 | 13:18
Un minor şi-a pierdut viaţa în Nistru
Un băiat de 13 ani s-a înecat în râul Nistru. Incidentul s-a produs duminică, 15 iunie, în apropiere de localitatea Puhăceni, raionul Anenii Noi. Băiatul era la pescuit şi a intrat în apă să aranjeze plasa. Amicul său, care era la mal, nu l-a mai observat şi a chemat poliţia.
16 Iunie 2014 | 12:12
15 ani de detenţie pentru bărbatul care a atacat mortal o femeie
Procuratura sectorului Râşcani al capitalei a obţinut sentinţă de condamnare pentru un bărbat, acuzat de tâlhărie şi vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale, soldate cu decesul victimei.
15 Iunie 2014 | 18:20
Miting la Comrat
Câteva sute de locuitori din Găgăuzia au participat duminică la un miting în Comrat. Oamenii au condamnat incidentul din cadrul şedinţei Adunării Populare din Găgăuzia din 3 iunie, când au fost atacaţi preşedintele organului legislativ şi başcanul Gagauz-Yeri. Manifestanţii au solicitat mai multă atenţie din partea autorităţilor centrale asupra problemelor cu care se confruntă autonomia găgăuză.
13 Iunie 2014 | 17:16
Victimele deportărilor, comemorate la Căuşeni
În satul Săiţi din raionul Causeni a fost inaugurat astăzi un însemn în memoria victimelor deportărilor şi represiunilor staliniste. Localnicii au venit de dimineaţă cu flori pentru a-i comemora pe cei represaţi de regimul comunist.
12 Iunie 2014 | 19:12
Călăraşi: Primul bloc de locuinţe sociale - dat în exploatare la sfârşitul lunii
La finele lunii iunie 2014, va fi dat în exploatare primul bloc de locuinţe sociale destinat familiilor social-vulnerabile. Acesta este construit în oraşul Călăraşi şi are cinci nivele, iar pe fiecare etaj sunt situate câte patru apartamente cu două odăi sau cu trei odăi.
12 Iunie 2014 | 14:27
Edineţ: Un bărbat a murit strivit de beciul casei
Un bărbat în vârstă de 38 de ani din oraşul Edineţ a murit în urma unei explozii produse într-un beci. Acesta a intrat cu ţigara aprinsă în subsol, unde se afla o butelie de propan-butan. Se presupune că deflagraţia s-a produs în urma scurgerii de gaz din butelie.
12 Iunie 2014 | 14:00
10 ani de închisoare pentru că şi-a însuşit banii din propria firmă
Directorul unei întreprinderi din Soroca a însuşit ilegal 500 de mii de lei cu ajutorul unui contract fals. În 2009, inculpatul a falsificat un contract de împrumut, prin care o bătrână ar fi beneficiat de 500 de mii de lei de la firma pe care o conducea. În realitate însă, de bani a beneficiat chiar directorul firmei, care a însuşit suma în scopuri personale.
11 Iunie 2014 | 17:34
Un medic chirurg din Teleneşti, prins în flagrant cu mită
Un medic chirurg din cadrul Spitalului raional Teleneşti a fost prins în flagrant de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Acesta ar fi pretins de la mama unui pacient, în repetate rânduri, diferite sume de bani pentru acordarea serviciilor medicale.
11 Iunie 2014 | 16:34
Minor condamnat la închisoare pentru tâlhărie şi furt
Un minor din raionul Râşcani, împreună cu un amic, au fost condamnaţi pentru tâlhărie şi furt. În septembrie 2013, aceştia, ambii în stare de ebrietate, au pătruns în casa vecinilor, ameninţându-l pe copilul acestora cu un cuţit şi cerându-i toţi banii părinţilor. Ei au fost opriţi însă de stăpâna casei şi au reuşit să fugă.
10 Iunie 2014 | 20:29
Centru European de Informare la Taraclia
Taraclia păşeşte pe calea europenizării. Cu suportul Bulgariei, în localitate a fost inaugurat un Centru de Informare. Graţie acestuia, autorităţile speră să popularizeze ideea eurointegrării în rândul cetăţenilor din sudul ţării.
Ştiri
Promo
Mesager
Mesager
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam