Loading
ro en ru
Regional
19 Aprilie 2014 | 20:34
Sacrificarea mielului pentru masa de Paşti este o tradiţie. Vitalie Brăguţă din Step-Soci, Orhei, are o turmă de peste 200 de capete, una dintre cele mai mari prin partea locului. Fermierul spune că răspunde solicitării clienţilor, care vin să procure miei în ajunul sfintelor sărbători. Are această preocupare de cinci ani, care deocamdată nu-i aduce profitul dorit, dar continuă să completeze turma cu rase din Israel, Spania şi Grecia.
07 Martie 2014 | 19:23
Băuturi alcoolice contrafăcute de doi tineri urmau să ajungă în pieţele din capitală
Au vrut să facă un ban în plus, dar nu le-a reuşit. Este cazul a doi tineri din raioanele Hânceşti şi Ialoveni, care se ocupau de producerea şi comercializarea alcoolului contrafăcut.
07 Martie 2014 | 10:22
Capitala Tineretului 2014, inaugurată la Soroca
Oraşul Soroca a devenit Capitala Tineretului 2014. Un proiect în acest sens a fost lansat joi, 6 martie, cu sloganul „Fii activ, guvernează-ţi viitorul!”.
07 Martie 2014 | 09:49
Un poliţist şi un angajat al Fiscului vor fi judecaţi pentru fapte de corupţie
Un poliţist din cadrul Inspectoratului de poliţie Cahul şi un inspector din cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat al raionului Cahul vor compărea pe banca acuzaţilor pentru corupere pasivă. Procurorii au finalizat urmărirea penală pe ambele cauze penale şi le-au remis spre examinare instanţei de judecată.
06 Martie 2014 | 10:40
Fostul vicecomisar din Edineţ, condamnat la închisoare cu executare pentru tortură
Fostul vicecomisar din Edineţ a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în cadrul MAI timp de trei ani, pentru că a torturat un inspector de poliţie. De asemenea, inculpatul a fost obligat să-i achite părţii vătămate despăgubiri morale de 40 mii lei.
06 Martie 2014 | 10:21
Turismul rural va fi dezvoltat în localităţile de pe ambele maluri ale Nistrului
Pe parcursul unui an, pe ambele maluri ale Nistrului, cel puţin 10 gospodării vor începe să presteze servicii turistice, creând 30 de locuri noi de muncă, iar 60 de persoane din localităţile rurale vor fi instruite în dezvoltarea afacerilor turistice. Toate acestea, graţie unui proiect realizat de Asociaţia de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) în comun cu Agenţia de Dezvoltare Regională din Tiraspol, cu asistenţa financiară a Programului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.
06 Martie 2014 | 09:20
Incendiu în trenul de pe ruta Chişinău-Ungheni
Un incendiu a izbucnit în această dimineaţă în trenul de pe ruta Chişinău-Ungheni. Incidentul s-a produs în staţia de tren Străşeni. Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale, nici un pasager nu a avut de suferit.
05 Martie 2014 | 20:02
Fântâna, izvorul discordiei la Băcioi
Principala fântână arteziană din comuna Băcioi, din care se care alimentează cu apă majoritatea caselor din sat, a ajuns pe mâna fostului primar Ion Bivol. Omul de afaceri este acuzat de actuala conducere a primăriei că, în perioada mandatului său, ar fi falsificat mai multe documente, iar după ce a câştigat un proces la Judecătoria sectorului Botanica, şi-a însuşit fântâna arteziană.
05 Martie 2014 | 17:57
Un violator din sat este spaima femeilor din Coşcalia
Un bărbat din Coşcalia, Căuşeni este spaima oamenilor din localitate, după ce a violat mai multe femei din sat. Oamenii spun că bărbatul mai este şi agresiv, aşa că, în caz dacă victima îl respinge, acesta o ia la bătaie şi o ameninţă. Poliţia spune că nu-l poate aresta, pentru că nu ar avea suficiente probe. Ultimul caz a fost de-a dreptul şocant. Agresorul a violat o femeie în faţa fiicei acesteia de doi anişori.
05 Martie 2014 | 12:19
Raionul Criuleni va primi asistenţă din Estonia
Un program de asistenţă a raionului Criuleni, iniţiat şi susţinut de regiunea estoniană Laane-Virumaa, a fost lansat în oraşul Rakvere din Estonia.
05 Martie 2014 | 10:51
Centru de sănătate modern la Glinjeni
7000 de locuitori din şapte sate ale raionului Făleşti printre care Pompa, Natalievca, Suvorovca, Popovca, Comarovca şi Biliuţi vor fi deserviţi de Centrul de Sănătate Glinjeni, care a fost dat în exploatare.
03 Martie 2014 | 16:21
Un tânăr va sta la închisoare pentru că a furat din biserică
Un locuitor din Glodeni a fost condamnat pentru furt şi tentativă de furt din două biserici din raion.
03 Martie 2014 | 14:52
O bătrână din Comrat stă cu ograda inundată şi un dosar în judecată
O femeie de 82 de ani din municipiul Comrat s-a pomenit cu ograda inundată de apele subterane, după ce vecinul său şi-a săpat fundaţia pentru casă. Cu toate că, deja de aproape doi ani, şi-a dat vecinul în judecată, cam tot de pe atunci femeia, împreună cu fiica sa, locuiesc într-o casă plină de mucegai şi umezeală. Disperată, bătrâna s-a adresat echipei Mesager, cu rugămintea de a face lumină în acest caz.
03 Martie 2014 | 13:50
Detenţie pe viaţă pentru trei capete de acuzare
Un bărbat de 56 de ani din raionul Edineţ a fost condamnat la detenţie pe viaţă, după ce a fost recunoscut vinovat de omor intenţionat, jaf şi distrugerea intenţionată a bunurilor.
02 Martie 2014 | 13:03
Făleşti: A mers la pescuit, dar s-a înecat
O persoană au căzut pradă apelor. Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, este vorba despre de un bărbat de 35 de ani din Glinjeni, Făleşti.
Ştiri
Promo
Moldova 1
Un eveniment cultural de talie internaţională a avut loc la Chişinău în perioada 11-16 aprilie. Cea de-a 4-a ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film „ClassFest” a promovat valorile artei contemporane şi dialogul itnercultural dintre tineri, dar şi un schimb de experienţă între şcolile de teatru şi film din opt ţări: România, Slovacia, Ucraina, Georgia, Rusia, Polonia, Germania şi republica Moldova.
Radio Moldova
Radio Moldova a încheiat Campania socială „Fii bun, dăruieşte binele!”. În cadrul acesteia au fost vizitaţi 11 scriitori în etate, o familie cu şapte copii, care au nevoie zilnic de medicamente, hrană şi îngrijire specială.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam