Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Tineret Promo

16 Iul. 2020 / 13:09

Dezbatere RMT: Schimbarea la faţă a universităţii

Dacă nu ai reuşit să asculţi şi să priveşti dezbaterea „Învăţământul universitar în Republica Moldova: oportunitatea reformelor”, atunci mai posibilitatea să o asculţi vineri, 17 iulie, la Radio Moldova Tineret (RMT), începând cu 18:00.

Contextul desfăşurării evenimentului este oferirea de către Banca Mondială a unui credit de 39.4 milioane de dolari pentru reformarea sistemului de învăţământ superior din Republica Moldova prin aplicarea unor măsuri ce au drept scop sporirea calităţii educaţiei universitare.

„Universitatea UASM are parteneriate cu toate instituţiile de învăţământ de cercetare de peste hotare şi avem peste o sută de doctoranzi, iar universitatea aplică la granturi”, menţionează Valerian Balan directorul şcolii doctorale de la Universitatea Agrară de Stat din Moldova.

„Ca o analiză comparativă pot să spun că implicarea profesorului este una mai mult mai bună anume în Republica Moldova, iar sistemul de evaluare este la fel, unul înalt, aici”, ne spune Ruxandra, studentă ce a învăţat psihologia în Groningen, Olanda şi la Chişinău.

La dezbateri veţi afla părerea reprezentanţilor Ministerului, Educaţiei, Culturii şi Cercetării, lectorilor universitari, absolvenţi ai universităţilor, studenţi moldoveni care-şi fac studiile în ţară şi peste hotare.

Dezbaterea face parte din seria de evenimente publice organizate de Radio Moldova Tineret în parteneriat cu Fundaţia Friedrich Ebert Moldova şi va fi moderată de prezentatorii Alexandru Gheţan şi Alina Bacalov.

Fii alături de noi pe frecvenţele Radio Moldova Tineret şi on-line pe TRM.MD, pentru mai multe detalii.

 

Comentarii