Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Promo

19 Sep. 2020 / 10:42

Reântâlnire cu coregraful Iurie Răileanu, la Radio Moldova

În această duminică, la „Scrisori pentru acasă” ne reîntâlnim cu Iurie Răileanu, coregraful care dansează româneşte în Italia şi care a reuşit să înfiinţeze o şcoală de dans popular la Torino încă în 2009. Astăzi activează într-o echipă profesionistă alături de colegi din România în cadrul Centrului „Trad”, denumirea acestuia fiind una internaţională, dar având în vizor în mod special tradiţiile, cultura şi limba română pentru vorbitorii graiului românesc din Italia.

Ce servicii sunt prestate la acest centru unde activează şi conaţionalul nostru şi la ce proiecte a lucrat în perioada de izolare coregraful Iurie Răileanu, dar şi cum îşi propune să le implimenteze în viitorul apropiat vom afla la „Scrisori pentru acasă”.

Tot în această duminică o vom cunoaşte pe Diana Cecoi, manichiurista cu suflet de artist stabilită la Atena în Grecia, care în timpul liber studiază pianul, chitara, face canto şi teatru de animaţie.

Cum a ajuns Diana în Grecia şi prin ce a cucerit-o această ţară, dar şi ce planuri de viitor are tânăra ambiţioasă cu origini basarabene, ne va spune în cadrul emisiunii.

Aşadar, Oxana Gherman Roşca vă invită duminică, 20 septembrie, începând cu 11:30 să potrivim undele de recepţie ale postului Radio Moldova sau să accesăm site-ul trm.md.

Comentarii