Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Radio Moldova Promo

30 Oct. 2020 / 09:30

Mesajul premierului: „Sănătate, inspiraţie, creativitate şi cât mai mulţi ascultători fideli”

„Multă sănătate, inspiraţie, creativitate şi cât mai mulţi ascultători fideli” – le doreşte prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, jurnaliştilor, redactorilor, oamenilor de artă, inginerilor şi tuturor celor care prin pasiune şi responsabilitate formează blazonul de nobleţe al primului post de radio din ţară.

„Pe parcursul activităţii sale, a fost nu doar prietenul devotat al ascultătorilor, dar a trăit împreună toate întâmplările din viaţă lor. Sute de profesionişti au muncit zi şi noapte pentru ca informaţia echidistantă să ajungă la publicul larg. Evenimentele economice, sociale, politice, culturale şi sportive, toate au trecut cronologic prin redacţia radioului pe parcursul ultimelor nouă decenii. Profit de această ocazie pentru a felicita toţi angajaţii celei mai longevive instituţii media din ţară şi a le dori în continuare multă sănătate, inspiraţie, creativitate şi cât mai mulţi ascultători fideli. La mulţi ani, Radio Moldova!”, se arată în mesajul premierului.

Istoria postului Radio Moldova începea pe data de 30 octombrie 1930, prin transmisiunea unui serviciu divin de la Catedrala Mitropolitană din Chişinău. Radio Moldova a scris istorie de-a lungul timpului prin ştiri, reportaje, interviuri, pentru ca astăzi să avem un adevărat patrimoniu cultural şi spiritual redat sonor de cronicarii timpurilor. Prima înregistrare a fost făcută în 1949 şi de atunci Radio Moldova a adunat o arhivă bogată, prin care a promovat valorile culturii naţionale şi universale. Ar fi nevoie de 44 de ani pentru a asculta toată Fonoteca de aur a postului public de radio.

Comentarii