Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Promo

19 Sep. 2020 / 15:20

Descoperă istoria satul Şerpeni, la emisiunea „Popas turistic”

Satul Şerpeni, raionul Anenii Noi, o veche localitate de pe malul râului Nistru, are un mare potenţial turistic. Duminică, 20 septembrie, descoperim împreună istoria satului care a fost marcată de două familii de nobili.

Satul este vestit prin numeroasele izvoare, dar şi prin faimoasa „Plăcintă rece de Şerpeni”, care este un brand local înregistrat la AGEPI. Cadrul natural al satului creează premise favorabile pentru dezvoltarea turismului ecologic. Aflăm mai multe despre localitatea Şerpeni de la istoricul Alexandru Cerga, băştinaş al satului.

De asemenea, exploratorul Valeriu Istrati va povesti despre drumeţiile prin Moldova cu hamacul şi cortul, dar şi de ce ar trebui să ţinem cont atunci când ne planificăm o astfel de aventură.

La rubrica „Notiţe de călătorie” descoperim Israelul. Ce a vizitat, dar şi ce a simţit când a ajuns în „Ţara Sfântă”, ne va relata colega noastră, dar şi redactorul-prezentator de la Radio Moldova Alina Chiriac-Ivaşcu.

Fii alături de Radio Moldova şi on-line pe trm.md, duminică, 20 septembrie, ora 15:00, împreună cu redactorul-prezentator Daniela Gherman.

Comentarii