Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Muzical Promo

30 Oct. 2020 / 12:01

Radio Moldova Muzical la o nouă aniversare: dedicaţie specială pentru publicul său fidel

Radio Moldova Muzical vine cu o dedicaţie muzicală pentru publicul său fidel. Frank Sinatra „My Way” este piesa care poate reda toate emoţiile pe care le implică frumoasa relaţie dintre echipa de creaţie şi public. Cadoul muzical a fost făcut cu prilejul împlinirii a 12 ani de la înfiinţarea postului public Radio Moldova Muzical (RMM).

La RMM, ascultătorii pot descoperi 24 din 24 de ore valori autentice ale artei sunetelor: muzică vocală, vocal-instrumentală, academică şi contemporană.

Ion Chiorpec, şef Serviciul Programe RMM:

„De 12 ani deja, Radio Moldova Muzical, care este un canal destinat melomanilor de toate vârstele, inclusiv specialiştilor în domeniu, rămâne a fi cea mai indicată sursă media. Aici puteţi descoperi valorile autentice ale artei muzicale: vocală, vocal-instrumentală, academică şi contemporană, folclorică, preponderent jazz vocal şi muzică clasică instrumentală de toate subgenurile şi derivatele stilistice. Un lucru inedit e şi faptul că doar la RMM aveţi posibilitatea să audiaţi cele mai importante spectacole ce au loc în sălile de concert din ţară şi din întreaga lume. Radio Moldova Muzical este un produs radiofonic în care ideile, emoţiile, cuvintele, sunetele sunt aşezate într-o structura coerenta, iar imbajul pretinde a fi unul inteligent şi sugestiv. RMM este de fapt soluţia noastră de culturalizare a publicului ascultător, cu funcţii educative, dar şi distractive”.Aici muncesc ziariştii pasionaţi de muzică, iar şeful Redacţiei Muzică, Adrian Beldiman, este şi compozitor prin vocaţie.

„Ce ţine de domeniul compoziţiei, vreau să menţionez că anume Radio Moldova, care împlineşte nouă decenii de muncă asiduă în serviciul întregii noastre societăţi, mi-a deschis multe uşi în această privinţă. Aici s-au născut multe piese în colaborare cu mai mulţi dintre colegii mei de redacţie – Cezara, Vasile Mereuţă, Vitalie Todiraşcu, Silvia Zagoreanu. E vorba şi de colectivele artistice ale Companiei „Teleradio-Moldova”, Capela Corală „Moldova” şi Orchestra Simfonică Naţională TRM. În 2019 am organizat în studioul mare al Casei Radio şi prima mea serată de creaţie, în care am sărbătorit cei 15 ani de activitate componistică. Şi totul datorită oamenilor de creaţie care activează de zeci de ani în marea familie a primului post de radio din ţară – Radio Moldova”.Gabriela Ştirbu, redactor-coordonator RMA:

„Era 9 iulie 2019 când s-a întâmplat să am primul „Express Muzical” live. Aşteptam această zi cu un entuziasm gigantic, împletit din fericire şi emoţie. Or, această emisiune reprezenta pentru mine invitaţia de a-mi îmbina cele două pasiuni: cea pentru muzică şi cea pentru jurnalism. S-a scurs mai bine de un an şi jumătate din acel moment crucial din viaţa mea şi impresionant este că entuziasmul a rămas de aceeaşi dimensiune. Astăzi, mărturisesc că sunt îndrăgostită la nebunie de jobul meu, implicit de Radio Moldova Muzical. Explicaţia e simplă: aici mă simt acasă. Aici am libertatea de a fi eu, cea autentică, de a mă redescoperi zilnic, de a-mi reinventa gândurile, de a munci alături de personalităţi remarcabile şi de a interacţiona cu oameni fascinanţi”.
 

Angela Roşca-Rudenco, redactor-coordonator, Redacţia Muzică:

În epoca tehnologiilor moderne nu aş renunţa la radio nici de dragul internetului şi nici al oricărei altei modalităţi de transmitere a informaţiei, chiar de-ar fi inventată una de… 90 de ori mai performantă. De ce? Înţelepciunea populară spune: „Fă-ţi prieteni noi, dar nu-i uita pe cei vechi”, iar Radio Moldova îmi este prieten de-o viaţă – îmi sunt dragi emisiunile pe care le difuzează şi colegii, care le realizează. După 30 de ani de când comunicăm mai îndeaproape prin intermediul Postului Naţional de Radio sper să mă fi acceptat în lista de prieteni şi ascultătorii. Firesc să fie aşa, pentru că, se spune, devin mai apropiaţi oamenii care ascultă muzică împreună. Şi nu o muzică oarecare - una care vorbeşte inimii, care vorbeşte sufletului. Or, asta fac de ceva vreme în cadrul emisiunii OMPT, în care melodiile le selectează cei care ne ascultă, a emisiunilor „Orizonturi muzicale” şi „Invitaţie la operă”, în care propun spre audiţie opusuri nemuritoare din patrimoniul muzical universal sau a transmisiunilor din sălile de concert, unde aplaudăm împreună pe cei mai talentaţi artişti. La mulţi ani, Radio Moldova, pentru că ne simţim bine alături de tine! Cu tot dragul, Angela Roşca-Rudenco, redactor-coordonator, Redacţia Muzică”.Victor Stahi, director Departament RTV:

„Activitatea la Radio Moldova este un dialog continuu cu radioascultătorii de-a lungul a 44 de ani. Emoţii la maximum, transpiraţie şi extenuare, sute… mii de emisiuni, concerte, programe muzicale, deplasări cu nopţi nedormite şi întâlniri cu publicul, radioascultătorii. Deseori – dureri, dezamăgiri, dar mult mai mult, bucuria realizărilor, dragostea şi recunoştinţa oamenilor, măriei sale - Radioascultătorul”.De-a lungul timpului, în arhiva sonoră a Radio Moldova Muzical sunt păstrate mii de înregistrări valoroase. Radio Moldova Muzical a fost înfiinţat pe 30 octombrie, acum 12 ani.

Comentarii