Ştiri

Sursa imaginii: TRM.MD

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

14 Mar. 2019 / 21:00

Vladimir Voronin: Scorul mic al PCRM este o înfrângere pentru toată ţara

Scorul mic al Partidului Comuniştilor din Moldova (PCRM) este o înfrângere pentru toată ţara, dar formaţiunea nu va ceda. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune. Liderul comuniştilor este sceptic în ceea ce priveşte crearea unei coaliţii între formaţiunile care au intrat în Parlament, fără implicarea partenerilor străini. Voronin susţine că mai bine ar fi anulate alegerile şi organizat un nou scrutin supravegheat de o instituţie internaţională, relatează Moldova 1.

„Evenimentele care o să urmeze după aceste alegeri o să demonstreze acest adevăr. A pierdut Moldova, a pierdut ţara, poporul, uitaţi-vă în Parlament au intrat toţi cei care au furat miliardul, în afară de aceştia de la ACUM”, a declarat preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

Potrivit liderului PCRM, rezultatul pe care l-a înregistrat formaţiunea sa, se explică şi prin faptul că a fost o campanie electorală scurtă şi cu multe nereguli. Referindu-se la actuala componenţă a Parlamentului, Vladimir Voronin se arată sceptic referitor la o potenţială coaliţie.

„Lasă ei să se gândească, ei au vrut să ajungă în Parlament, ei doresc să conducă, ei consideră că au experienţă. Eu ştiu că nu o să se primească nimic. Ei cumva, cineva pe ei o să-i lipească, au prieteni peste Prut, la Washington, la Moscova”, a menţionat Vladimir Voronin.

La alegerile parlamentare din 24 februarie, PCRM a obţinut 3,75 la sută din sufragii. 

Comentarii