Ştiri

Sursa imaginii: stiri.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Politic

13 Iun. 2019 / 11:48

Vladimir Putin îl sprijină pe Dodon şi pe actualii săi parteneri de coaliţie

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări că Moscova nu va renunţa să îl sprijine pe preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în situaţia actuală dificilă din ţara sa, informează agenţia rusă TASS.

Şeful statului rus a menţionat că puterea în Moldova, ca şi parţial în Ucraina, a fost uzurpată de structurile oligarhice.

„Cu siguranţă, îl vom sprijini atât pe preşedintele Dodon, cât şi pe actualii săi parteneri de coaliţie, astfel încât ei să scape în cele din urmă de aceştia, ca să spunem mai inteligent, în general, de acei oameni, care au uzurpat până în prezent puterea în Moldova şi, în pofida unor eventuale contradicţii interne, au reuşit să edifice o conlucrare comună în interesul statului moldovenesc şi a poporului moldovenesc şi cu siguranţă îi vom susţine”, a afirmat Putin într-un interviu pentru mir.ru.

Referindu-se la situaţia actuală a Moldovei, Putin a menţionat că „Moldova nu e o situaţie unică, ci una cât s epoate de relevantă, deoarece puterea în Moldova, ca şi în Ucraina, a fost uzurpată de structurile oligarhice în sensul complet şi direct al cuvântului, oligarhii, care au subjugat toate structurile de stat, totul este absolut: care au acaparat toate instituţiile de stat, absolut toate, sfera apărării, Parlamentul, toate. Asta înseamnă că ei au câştigat bani pe spatele poporului moldovenesc şi i-au folosit pentru a-şi întări bunăstarea personală şi pentru a întări pârghiile sale de a controla statul”, a spus preşedintele rus.

„Ceea ce face acum Igor Dodon şi oponenţii săi, adică partidele pro-vestice, cu care a format o coaliţie temporară, este un pas către construirea unui stat civilizat şi modern. Evident că îl vom susţine pe Igor Dodon şi partenerii săi de coaliţie pentru a scăpa pentru totdeauna de oamenii care au uzurpat puterea”, a spus preşedintele Rusiei.

Comentarii