Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Politic

17 Sep. 2020 / 17:13

Un nou partid politic a fost înregistrat oficial în Republica Moldova

Un nou partid a fost înregistrat în Republica Moldova. Este vorba de Partidul Politic Pentru Oameni, Natură şi Animale (PONA). Potrivit cofondatorului, avocatul Ion Dron, noua formaţiune are şapte membri fondatori. Partidul este a 65-a formaţiune înregistrată de Agenţia Servicii Publice în lista partidelor din Republica Moldova, transmite Mesager.

„După aproape trei ani de procese de judecată, am intrat în posesia deciziei Agenţiei Servicii Publice de înregistrare a Partidului Politic PONA. Am reuşit înregistrarea formaţiunii cu un număr de numai şapte membri fondatori. Am reuşit în faţa Curţii Constituţionale să convingem că pragul de patru mii de semnături şi principiul administrativ-teritorial de formare a partidului, până la înregistrarea lui, sunt criterii neconstituţionale şi în contrasens cu Convenţia Europeană. Cât ţine de programul nostru şi principiile pe care le îmbrăţişăm vom reveni cu detalii în cel mai scurt timp”, a scris noul preşedinte al partidului, Ion Dron.

Amintim faptul că încă, în 2017, un grup de iniţiativă, printre care şi juristul Ion Dron, anunţa crearea unui nou partid politic în Republica Moldova: Partidul pentru Drepturile Animalelor.
 

Comentarii