Ştiri

Sursa imaginii: captură video/privesc.eu

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

16 Sep. 2020 / 14:29

Un nou flashmob la Preşedinţie, organizat de PAS

Reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) au organizat astăzi un nou flashmob la Preşedinţie. Aceştia declară că, în timp ce oamenii simpli primesc o pensie mizeră, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pleacă în vacanţe de lux.

„Prin această manifestare am vrut să facem o paralelă între vacanţele preşedintelui Igor Dodon, pentru care achită zeci de mii de lei din surse necunoscute, cu realitatea pe care o trăiesc mii de pensionari, care au pensii mizere. Preşedintele spune că indexarea pensiei cu puţin peste 1% este maximum ce poate face el şi Guvernul său. Asta în contextul în care el cheltuie pentru vacanta sa 100 de mii de lei şi poate mai mult din surse obscure”, spune un  reprezentant al PAS.

În context, deputatul fracţiunii parlamentare a PAS Dan Perciun a declarat că majorarea pensiei minime la două mii de lei trebuie să devină un obiectiv al întregii clase politice.

„E nevoie de asumare clară de către clasa politică a unui obiectiv naţional. O să milităm ca pensia minimă să fie de două mii de lei. Acesta trebuie să fie un obiectiv pentru toţi”, a mai declarat deputatul Dan Perciun.

Menţionăm că, de la 1 octombrie curent, pensiile şi unele prestaţii sociale de stat vor fi indexate cu 1,07%, coeficientul de indexare reprezentând rata inflaţiei înregistrate în primul semestru al anului în curs. Potrivit Guvernului, de la 1 octombrie 2020, cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă constituie 1.143,57 lei.

Comentarii