Ştiri

Sursa imaginii: moldova.org

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

12 Sep. 2020 / 17:42

Un consulat onorific al Moldovei, inaugurat în oraşul Kassel din Germania

Un consulat onorific al Republicii Moldova a fost inaugurat în oraşul Kassel, Republica Federală Germania.

Consulatul onorific al Republicii Moldova în Kassel are obiectivul de a contribui la dezvoltarea relaţiilor dintre landul Hessa şi Republica Moldova, în special în domeniul economic, comercial şi cultural, precum şi de a acorda asistenţă informaţională în caz de necesitate cetăţenilor Republicii Moldova din regiunea respectivă, menţionează Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.  

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Oleg Ţulea, prezent la inaugurare, a evidenţiat importanţa consolidării relaţiilor de colaborare cu landurile germane, în particular în sfera comercial-economică şi de atragere a investiţiilor germane. Hessa este unul din cele mai mari şi prospere landuri, cu o populaţie de 6,5 milioane de locuitori şi un PIB de 330 miliarde de dolari SUA. Şeful diplomaţiei moldovene a salutat numirea în funcţia de consul onorific a lui Christopher Posch, avocat, cunoscut pentru activitatea sa în domeniul mediatic şi imobiliar.

Mark Weinmeister, secretar de stat pentru afaceri europene, a subliniat atenţia acordată de de către autorităţile landului Hessa dinamizării relaţiilor cu ţările partenere şi a notat că prin prezenţa acestui consulat onorific se va contribui în mod esenţial la intensificarea relaţiilor comercial-economice cu Moldova.

La rândul său, ambasadorul Oleg Serebrian s-a referit la rolul consulului onorific în dezvoltarea relaţiilor culturale, academice şi ştiinţifice, a vorbit despre potenţialul de colaborare existent între ţara noastră şi landurile germane, cu precădere în domeniul industrial, al întreprinderilor mici şi mijlocii, agriculturii şi al prestării serviciilor.

Comentarii