Ştiri

Sursa imaginii: parlament.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

12 Iun. 2019 / 19:24

Situaţia politică din ţară, subiect de discuţie cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan

Posibilele scenarii de dezvoltare a situaţiei politice din ţară a constituit subiectul discuţiilor dintre ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan şi preşedintele Igor Dodon. Şeful diplomaţiei americane a avut astăzi întrevederi şi cu liderii fracţiunilor parlamentare. Dereck J. Hogan s-a întâlnit aparte cu Zinaida Greceanîi, Maia Sandu şi Andrei Năstase. Liderii celor trei fracţiuni care au coalizat au discutat cu ambasadorul american despre criza din ţară şi deblocarea paşnică a situaţiei politice, relatează Mesager.

„Mesajele domnului Hogan au fost încurajatoare, pentru că a fost o delegaţie, nu doar Hogan, a fost însoţit de nişte colegi de-ai domniei sale, ne-a spus că statul de drept, democraţia, libertăţile, drepturile omului sunt prioritare pentru ei şi se bucură pentru noi”, a declarat Andrei Năstase, deputat PPDA.  

„Eu am fost la acea şedinţă, s-a discutat situaţia politică curentă, am transmis mesaje că trebuie să fie pe cale paşnică toate lucrurile făcute, şi dacă este vorba de acel dialog să vină Partidul Democrat aici în Parlament, să dialogăm. Asta este. O guvernare se schimbă, în mod normal se schimbă guvernarea în orice ţară”, a spus deputatul PSRM, Ion Ceban.  

Comentarii