Ştiri

Sursa imaginii: anticoruptie.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

12 Sep. 2020 / 18:17

Renato Usatîi susţine că a fost anunţat în căutare internaţională

Preşedintele formaţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, a fost anunţat în căutare internaţională fără înştiinţarea Biroului Central al Interpol din Lyon. Declaraţia a fost făcută chiar de el într-o conferinţă de presă. Usatîi susţine că reprezentanţii structurilor de forţă ruse ar fi introdus abuziv numele său în baza de căutare internaţională, iar acţiunile ilegale s-ar fi întreprins în scopuri politice la comanda autorităţilor de la Chişinău, inclusiv a preşedintelui Igor Dodon. În replică, Serviciul de presă al instituţiei prezidenţiale a declarat că astfel Usatîi se autovictimizează înainte de alegeri, relatează Mesager.

„De obicei, atunci când există o anchetă aflată în derulare, orice ţară care-l urmăreşte pe un om sau altul se adresează Biroului Central al Interpol din Lyon şi cere aplicarea Red Notes, sau simplu – arestare”, a declarat Renato Usatîi.

Contactată de Moldova 1, şefa Serviciului de presă al Preşedinţiei, Carmena Sterpu, a spus că astfel Renato Usatîi ar încerca să se autovictimizeze înainte de alegeri. Totodată, reprezentanţii instituţiei prezidenţiale l-au îndemnat pe liderul formaţiunii Partidul Nostru să-şi rezolve problemele cu justitia şi să nu caute nod în papură.

Comentarii