Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

01 Mar. 2021 / 19:21

Recomandări pentru Maia Sandu de la societatea civilă

Şeful statului, Maia Sandu, a primit de la societatea civilă un şir de recomandări de ordin juridic în vederea depăşirii blocajului politic. Anunţul a fost făcut de preşedintele ţării pe pagina sa de Facebook. Astăzi, Maia Sandu a discutat cu organizaţiile din cadrul Forumului societăţii civile din Parteneriatul Estic.

„După cum am anunţat săptămâna trecută, am pornit o serie de consultări cu societatea civilă, jurişti, specialişti în drept constituţional, organizaţii din domeniul respectării statului de drept, pentru a asculta opiniile şi recomandările lor în vederea ieşirii din criza politică", a menţionat Maia Sandu.

Şeful statului a constatat că "Republica Moldova se află într-un blocaj politic în care, pe de o parte, există o majoritate parlamentară PSRM-Şor ce vrea să-şi păstreze fotoliile şi schemele de corupţie şi, pe de altă parte, o majoritate covârşitoare a populaţiei care le cere hoţilor să plece".

„Sunt hotărâtă să apăr până la urmă interesul cetăţenilor. Justiţia nu se negociază. Hoţii nu le vor bine oamenilor. Ţara are nevoie de anticipate, de deputaţi responsabili, de un guvern competent cu susţinere stabilă în legislativ", a mai declarat şeful statului.

Maia Sandu a specificat că, în zilele ce urmează, consultările cu reprezentanţii societăţii civile vor continua.

 

Comentarii