Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

17 Sep. 2020 / 14:39

Reacţia preşedintelului CEC la solicitarea PAS de a demisiona din funcţie

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, a menţionat într-o declaraţie publică că a luat act de solicitarea celor de la PAS, care-i cer demisia din funcţia de preşedinte şi membru al CEC. Dorin Cimil susţine că nu a luat decizii, nu a întreprins acţiuni şi nu a făcut declaraţii care ar constitui o încălcare a legii şi ar servi drept temei pentru demisie.

„Am gestionat, în limita competenţelor, transparent şi corect, procesul de înregistrare prealabilă, am prezentat informaţii relevante subiectului şi am dispus verificarea cererilor depuse la CEC. În urma finalizării procesului de înregistrare prealabilă am sesizat autorităţile competente să verifice informaţiile sub aspectul veridicităţii datelor prezentate”, a declarat preşedintele CEC.

Referitor la circulara despre finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, Dorin Cimil a spus că nu a susţinut-o şi nici nu a semnat-o.

„Chiar dacă am fost desemnat de către acest partid politic, îmi menţin poziţia echidistantă, iar acţiunile mele nu favorizează un anumit concurent electoral. În deciziile pe care le iau mă conduc strict de principiile legalităţii, dreptăţii şi independenţei, nu mă las şi nu mă voi lăsa influenţat de vreo forţă politică”, a precizat Dorin Cimil.

Amintim că miercuri, 16 septembrie, PAS a declarat că pune la îndoială independenţa şi obiectivitatea preşedintelui CEC şi i-a cerut demisia.

Comentarii