Ştiri

Sursa imaginii: socialistii.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Politic

21 Mai 2019 / 12:00

PSRM refuză invitaţia blocului ACUM: Pentru a depăşi criza politică este necesar să se creeze o majoritate parlamentară

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) refuză invitaţia blocului ACUM de a organiza astăzi o şedinţă specială a Parlamentului, unde „să fie aleasă conducerea Parlamentului şi votat iniţiativele legislative antiologarhice”. Deputaţii PSRM consideră propunerea blocului ACUM este nefondată şi care nu merită să fie luată în considerare.

„Această iniţiativă populistă a reprezentanţilor blocului ACUM nu ne poate surprinde nici pe noi, fracţiunea PSRM din Parlamentul RM, nici pe majoritatea cetăţenilor din Republica Moldova. Fracţiunea Partidului Socialiştilor subliniază că pentru a depăşi criza politică este necesar să se creeze o majoritate parlamentară sau să se convină, cel puţin privind alegerea în prima etapă a conducerii Parlamentului”, se arată într-un comunicat de presă emis de PSRM.

Totodată, socialiştii confirmă disponibilitatea pentru crearea unei majorităţi parlamentare stabile şi a unui guvern de coaliţie,  care după părerea lor este soluţia pentru a depăşi criza politică.

Amintim că, astăzi, deputaţii blocului ACUM au invitat repetat deputaţii fracţiunii PSRM la Sesiunea Specială a Parlamentului Republicii Moldova.

Comentarii