Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

04 Dec. 2020 / 15:39

PSRM cheamă la dialog forţele politice din Parlament

Fracţiunea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) iniţiază un dialog informal cu reprezentanţii partidelor parlamentarea cu privire la iniţierea procedurilor legale de dizolvare a actualului Legislativ. O declaraţie în acest sens a fost făcută de vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, care a chemat la dialog toate forţele politice din Parlament.

La rândul său, deputatul PAS, Mihai Popşoi, spune că fracţiunea PAS nu va da curs invitaţiei. Mai mult, el a anunţat că fracţiunea pe care o reprezintă boicotează şedinţa Parlamentului, spunând că între PSRM şi Platforma Pentru Moldova ar exista deja o coaliţie neformală, relatează Mesager.

„Îi somăm pe socialişti să se oprească şi să chibzuiască bine înainte de a escalada conflictul pe care l-au creat ieri în Parlament. Noi la această şedinţă a Parlamentului nu vom participa”, a declarat deputatul PAS, Mihai Popşoi.

Şi liderul democraţilor, Pavel Filip, îi acuză pe socialişti că ar fi făcut coaliţie cu Platforma „Pentru Moldova”, dar nu vor să recunoască.

„Partidul Democrat refuză să participe la nunta anului, un show de prost gust organizat ieri şi care va continua astăzi”, a declarat liderul PDM, Pavel Filip.

Între timp, într-un mesaj video, liderul Partidului „Şor", Ilan Şor, a declarat că fracţiunea parlamentară pe care o reprezintă, dar şi Platforma „Pentru Moldova", nu participă şi nu va participa la formarea coaliţiilor în Legislativ. Totuşi, în debutul şedinţei Parlamentului, vicepreşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului „Şor", Violeta Ivanov, a declarat că formaţiunea sa acceptă invitaţia socialiştilor la dialog.

„Noi credem că neapărat este nevoie de alegeri parlamentare anticipate. Până atunci, însă, sunt foarte multe probleme actuale, care trebuie rezolvate pentru binele ţării, indiferent de ambiţiile diferitor politicieni. Dacă n-ar fi fost ieri circul sindicatului „grădinii zoologice", adică a unor deputaţi, atunci aţi fi observat cum votează Platforma „Pentru Moldova", care era gata să susţină proiecte propuse şi de partidele de stânga, şi de dreapta”, a declarat preşedintele Partidului „Şor”, Ilan Şor.

La rândul lor şi Platforma DA, şi Pro Moldova, au vorbit despre o coaliţie neformală între PSRM şi Pentru Moldova.

„Nu dorim să participăm la această şedinţă, să vadă toată ţara această legalizare. Să vadă toţi alegătorii cine cu cine face coaliţii şi votează documente strategice. Doar alegerile anticipate pot soluţiona problema”, a declarat de deputatul Platformei Da, Alexandru Slusari.

„Nu vom participa la acest spectacol de prost gust. Categoric nu vom participa nici în jocurile puterii, fiindcă până la urmă agenda oamenilor este cea mai importantă”, a declarat liderul Pro Moldova, Andrian Candu.

În replică, PSRM a reiterat că nu va participa în formarea altor majorităţi parlamentare în actuala componenţă a Legislativului. Vlad Bătrîncea a amintit cum actualul Guvern Chicu a fost supus unei moţiuni de cenzură pentru care au votat deputaţii PAS, PPDA, Şor şi Pro Moldova.

Menţionăm că, ieri, în scuarul Parlamentului Republicii Moldova a avut loc o acţiune de protest. Protestatarii s-au arătat nemulţumiţi de activitatea actualului parlament şi au cerut alegeri anticipate. 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Privelişte inedită pe râul Nistru

Ştiri / Regional

23 Ian. 2021 / 19:26

Privelişte inedită pe râul Nistru

Rusia: Proteste pentru susţinerea lui Aleksei Navalnîi

Ştiri / Internaţional

23 Ian. 2021 / 18:50

Rusia: Proteste pentru susţinerea lui Aleksei Navalnîi

Act de caritate pentru un bătrân din nordul ţării

Ştiri / Regional

23 Ian. 2021 / 18:32

Act de caritate pentru un bătrân din nordul ţării

COVID-19 în Moldova: Alte 15 persoane răpuse de virus

Ştiri / Social

23 Ian. 2021 / 17:06

COVID-19 în Moldova: Alte 15 persoane răpuse de virus

Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru, petrecut pe ultimul drum

Ştiri / Cultură

23 Ian. 2021 / 16:35

Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru, petrecut pe ultimul drum

Vezi arhiva