Loading
ro en ru
Politic
14 Septembrie 2012 | 14:43
Preşedintele Comisiei Europene vine la Chişinău
Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a felicitat R.Moldova pentru procesul de reforme promovate şi pentru negocierile extrem de eficiente purtate cu Uniunea Europeană. Mesajul a fost transmis în cadrul unei convorbiri telefonice cu premierul Vlad Filat. Premierul a reiterat invitaţia privind efectuarea unei vizite în R.Moldova, pe care Jose Manuel Barroso a acceptat-o, precizând că aceasta ar putea avea loc în viitorul apropiat.
De asemenea, Jose Manuel Barroso a reiterat că semnarea Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană până la Summit-ul Parteneriatului Estic din septembrie 2013 este un obiectiv realist și fezabil.

Prim-ministrul Filat a menționat că Guvernul R.Moldova va continua implementarea agendei de reforme, în vederea apropierii de standardele europene și realizarea obiectivului principal privind integrarea în Uniunea Europeană. Filat a vorbit și despre progresul înregistrat în cadrul rundei ordinare a negocierilor Acordului de Asociere cu UE, care s-a încheiat astăzi, 14 septembrie, la Chișinău, inclusiv privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, dar și în ceea ce ține de liberalizarea regimului de vize cu UE.

Jose Manuel Barroso a apreciat efortul autorităților Republicii Moldova în vederea realizării obiectivului de integrare europeană și a dat asigurări că Comisia Europeană va susţine țara noastră pe calea apropierii de standardele şi valorile europene.
Comentarii:
Ştiri
Promo
Mesager
Mesager
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam