Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Svetlana Cojocaru

Ştiri / Politic

09 Aug. 2019 / 17:27

PDM cere anularea ordonanţei privind pornirea unui dosar penal pe faptul uzurpării puterii de stat

Democraţii cer anularea ordonanţei emisă de către procurorul general interimar, Dumitru Robu, prin care a fost iniţiată o urmărire penală pentru uzurparea puterii de stat. În caz contrar, democraţii spun că vor depune o plângere în judecată la începutul săptămânii viitoare. Solicitaţi de Moldova 1, reprezentanţii Procuraturii au declarat că nu oferă comentarii, relatează Mesager.

În scrisoarea democraţilor se spune că ordonanţa emisă de către Dumitru Robu ar fi ilegală şi trebuie anulată. PDM susţine că dosarul penal este unul politic, intentat la indicaţia politicienilor de la guvernare cu scopul de a se răzbuna pe opoziţia democrată, se arată în comunicatul formaţiunii.

Solicitată de Moldova 1, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat că instituţia nu va oferi comentarii.

Procuratura Generală a dispus iniţierea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către fosta guvernare a Republicii Moldova. Totodată a fost anulată ordonanţa de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă de fostul procuror genaral interimar, Igor Popa, fiind constatate erori de fapt şi de drept.

 

Comentarii