Ştiri

Sursa imaginii: realitatea.md:captura video

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Politic

25 Feb. 2020 / 11:29

PAS vine cu critici dure la adresa Guvernului

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) vine cu critici dure la 100 de zile de activitate a Guvernului condus de Ion Chicu. Potrivit preşedintei PAS, Maia Sandu, Guvernul nu îşi doreşte să implementeze reforma justiţiei, promovează o politică externă dezechilibrată. În consecinţă, PAS a enunţat public propunerea de demitere a Guvernului condus de Ion Chicu.

„Acest Guvern lucrează împotriva cetăţenilor pentru că este un Guvern al scumpirilor, este un Guvern al micilor reforme, al reformelor mimate, un guvern al izolărilor internaţionale, un guvern al preluării schemelor şi corupţiei”, a declarat într-o conferinţă de presă preşedinta PAS Maia Sandu.

Preşedinta PAS a invocat majorarea preţurilor la călătoriile cu transportul interurban, scumpirea carburanţilor, mica indexare a pensiilor, opinând că actuala guvernare nu îşi doreşte să înfăptuiască reforma justiţiei.

„Nici societatea, nici partenerii de dezvoltare nu înţeleg ce vrea să facă această guvernare cu reforma justiţiei. Pentru că acest Guvern nu vrea să facă reforma justiţiei. Pe planul politicilor externe Republica Moldova trece printr-o fază de izolare şi promovează o politică externă total dezechilibrată. Moldova este la fel de izolată astăzi cum era în ultimul an de guvernare a lui Plahotniuc. Relaţiile cu Uniunea Europeană, România, Ucraina sunt practic îngheţate”, a menţionat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai spus că în cazul în care preşedintele Igor Dodon nu este de acord cu evaluarea făcută de PAS Guvernului Ion Chicu, îl invită la o dezbatere publică la postul public de televiziune Moldova 1.

Solicitat de Moldova 1, Vitalie Dragancea, consilierul prim-ministrului Ion Chicu a venit cu o reacţie la acuzaţiile PAS.
„Cei care critică informaţia despre 100 de zile de activitate a Guvernului , nu au avut curajul să o asculte şi să încerce să intre în polemică cu un om care era gata să le răspundă la întrebări şi eu cred că în cazul de faţă fricoşii sunt în partea aia”, a spus Vitalie Dragancea.

Comentarii