Ştiri

Sursa imaginii: tv8.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

28 Feb. 2020 / 18:00

Partidul Şor vine cu acuzaţii la adresa CEC

Partidul Politic Şor acuză unii membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC) că ar tergiversa în mod intenţionat sesizarea depusă de Partidul Liberal (PL) în privinţa candidatului său, Vitalie Balinschi. Reprezentatul formaţiunii politice la CEC, Vadim Banaru, susţine că intenţia ar fi ca Balinschi să fie exclus din cursă aproape de alegerile din 15 martie. Contactat de Moldova 1, secretarul autorităţii electorale, Maxim Lebedinschi a respins acuzaţiile, relatează Mesager.

„La şedinţa din 25 februarie a CEC-ului, secretarul Maxim Lebedinschi să invoce că acesta nu este un demers, dar o sesizare şi aceasta trebuie examinată. Au încercat prin intermediul unor întrebări voalate să aducă noi acuzaţii şi noi învinuiri, precum ar fi efectuarea unei campanii electorale înainte de termenul legal stabilit, cât şi neraportarea cheltuielilor grupului de iniţiativă. Ţin să menţionez că la 31 ianuarie, cât şi 7 februarie, de către Partidul Politic Şor au fost depuse rapoartele”, a declarat Vadim Banaru.

Contactat de Moldova 1, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a menţionat că la şedinţa din 25 februarie, reprezentantul Partidului Politic Şor nu a putut să răspundă la mai multe întrebări ale membrilor CEC, de aceea s-a decis examinarea sesizării PL la următoarea şedinţă.

„Şedinţa CEC, unde s-a început examinarea a sesizării PL împotriva concurentului electoral al Partidului Şor a fost transmisă online. Subliniem că în cadrul şedinţei respective, reprezentatul Partidului Politic Şor nu a putut răspunde la mai multe întrebări adresate de către membrii Comisiei. În legătură cu acest fapt, examinarea acestei sesizări a fost întreruptă”, a declarat Maxim Lebedinschi.

Sesizarea PL în privinţa candidatului Partidului Politic Şor, Vitalie Balinschi, care este acuzat de începerea campaniei electorale înainte de termen, a fost depusă pe data de 3 februarie.

Comentarii