Ştiri

Sursa imaginii: stiri.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Politic

19 Iul. 2019 / 12:58

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Democrat au, începând de astăzi, şefi noi de fracţiuni

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Democrat au, începând de astăzi, şefi noi de fracţiuni. În cadrul deschiderii şedinţei Parlamentului, deputatul Dinu Plângău a declarat că fracţiunea Platforma DA va avea un nou preşedinte. Funcţia va fi ocupată de către deputatul Alexandru Slusari, care este şi vicepreşedinte al Parlamentului.

Numirea lui Alexandru Slusari la şefia fracţiunii are loc după ce fostul preşedinte al fracţiunii Platforma DA, Andrei Năstase, a demisionat din funcţia de deputat, în favoarea celei de viceprim-ministru şi ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Maiei Sandu.

Democratul Sergiu Sârbu a anunţat că Pavel Filip şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al fracţiunii, iar şefia acesteia este preluată de Dumitru Diacov.

„În baza deciziei Partidului Democrat din 17 iunie curent, s-a luat act de decizia domnului Filip în calitate de preşedinte al fracţiunii parlamentare. De asemenea, a fost ales în calitate de preşedinte al fracţiunii parlamentare domnul Dumitru Diacov. Totodată, s-a ales în calitate de vicepreşedinte al fracţiunii parlamentare, domnul Vladimir Cebotari”, a declarat deputatul PD, Sergiu Sârbu.

Întrebat de jurnalişti, de ce a demisionat din funcţia de preşedinte al fracţiunii parlamentare a PDM, Pavel Filip a declarat că este o decizie personală pentru a lua o pauză să se pregătească de reformarea partidului. Totodată, Pavel Filip a declarat că în cadrul formaţiunii nu există disensiuni între membri, aşa cum se spune în spaţiul public.

„Este nevoie de ceva timp pentru că îmi doresc cu adevărat o reformare adevărată a Partidului Democrat, aşa cum am spus-o nu odată. Este doar o pauză, în care, cu colegii din PDM, să revenim cu o propunere de revizuire complexă. Rămân membru al PDM şi formaţiunea este una integră. PDM a început pe o temelie de democraţie internă şi asta este foarte bine”, a declarat deputatul PDM, Pavel Filip.

Tot în şedinţa de astăzi a Parlamentului Andrian Candu a declarat ca Partidul Democrat de fiecare dată va aproba orice solicitare a procurorilor de ridicare a imunităţii deputaţilor, chiar dacă aceştia vor fi democraţi.

 

Comentarii