Ştiri

Sursa imaginii: parlament.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Politic

12 Aug. 2020 / 18:18

Parlamentul va modifica Legea cu privire la tineret

Parlamentul va modifica Legea cu privire la tineret. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat astăzi în Legislativ după ce deputaţii au ascultat doleanţele tinerilor, relatează Mesager.

„Aş vrea foarte mult să vă expuneţi dumneavoastră, tinerii noştri, care sunt poziţiile şi ce credeţi că am putea face împreună cu Guvernul, Parlamentul pentru că suntem o echipă şi lucrăm toţi împreună pentru această ţară”, a declarat Adrian Lebedinschi, preşedintele Comisiei parlamentare de profil.

Tinerii au solicitat de la aleşii poporului mai multă atenţie şi implicare în rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

„Problemele tinerilor evident că s-au acutizat odată cu această pandemie. Avem problema educaţiei tinerilor, problema angajării în câmpul muncii şi altele”, a declarat Roman Banari, secretar general al Consiliului Naţional al Tineretului din Moldova.

Deputaţii spun că multe din prevederile Legii cu privire la tineret, adoptată în 2016, sunt învechite, iar discuţiile cu organizaţiile de tineret au ajutat mult la elaborarea unor propuneri de modificare a documentului.

„Am ferma convingere că doar voi sunteţi forţa care poate mişca societatea înainte. Toate guvernările de la independenţă încoace au mari datorii faţă de tineri. S-au promis multe, aproape în toate programele partidelor politice sunt capitole întregi dedicate tineretului, dar trebuie să recunoaştem că s-a făcut mult mai puţin decât merită tinerii”, a declarat Maria Ciobanu, deputată Platforma DA.

„Guvernanţii, indiferent de coloratura politică, trebuie să se gândească la un plan de ţară în aşa fel încât să avem e o perspectivă foarte clară pentru tineri”, a declarat Vasile Năstase, deputat Platforma DA.

„Tinerii sunt cei care în linii generale schimbă societatea, dar la rândul lor aşteaptă ca statul, societatea să răspundă pe măsură atunci când ei se implică”, a declarat deputatul PAS, Lilian Carp.

Tot astăzi, conducerea de vârf a ţării a adresat tinerilor mesaje de felicitare în care i-au asigurat că îi vor sprijini în încercarea de a-şi construi un viitor acasă.

Comentarii