Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Politic

28 Oct. 2020 / 13:55

Oleg Ţulea, despre numirea sa în funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Ungaria

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Oleg Ţulea, anunţă că a acceptat preluarea mandatului de ambasador al Republicii Moldova în Ungaria, însă potrivit lui avizul consultativ al comisiei parlamentare pentru candidatura sa la funcţia de ambasador nu înseamnă plecarea imediată în misiune. Şi aceasta pentru că mai urmează şi alte proceduri conform Legii serviciului diplomatic.

„Stimaţi prieteni, referitor la decizia de astăzi a Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană, ţin să fac următoarele precizări. Am acceptat propunerea să preiau mandatul de şef al misiuni noastre diplomatice de la Budapesta pentru a fortifica parteneriatul moldo-ungar, dosar pe care îl cunosc în cele mai mici detalii. Avizul consultativ al comisiei parlamentare pentru candidatura mea la funcţia de ambasador nu înseamnă plecarea imediată în misiune. În acest sens urmează şi alte proceduri conform Legii serviciului diplomatic. În aceste zile, ne concentrăm cu echipa de la MAEIE pe organizarea şi buna desfăşurare a alegerilor pentru cetăţenii moldoveni stabiliţi peste hotare”, precizează ministrul într-o declaraţie expediată presei.

Precizăm că, astăzi, Comisia politică externă şi integrare europeană a avizat candidatura lui Oleg Ţulea în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Ungaria.

Comentarii