Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Politic

13 Aug. 2020 / 16:45

Noi sesizări la Autoritatea Naţională de Integritate şi Procuratura Generală

Noi sesizări la Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) şi Procuratura Generală. De această dată, socialiştii Vlad Batrîncea şi Oleg Lipskii cer investigarea declaraţiilor de avere şi interese ale deputaţilor Iurie Reniţă de la Platforma DA şi Eleonora Graur de la Pro Moldova. Aceştia resping acuzaţiile şi le califică drept calomnii, relatează Mesager.

Conform sesizării depuse de Vlad Batrîncea, deputatul Platformei DA Iurie Reniţă ar fi declarat în  2018 că nu a primit salariu, iar singurele surse de venit ar fi fost din dobândă şi pensie, în mărime de trei mii de lei pe lună, sugerând că este o sumă mult prea mică pentru a-şi întreţine familia. „Asta înseamnă că Iurie Reniţă a avut şi alte surse de venit, pe care nu le-a declarat, adică a ascuns sursele oficiale de venit", a scris Batrîncea pe o reţea de socializare.

Contactat de Moldova 1, Iurie Reniţă respinge acuzaţiile şi spune că toată viaţa a activat în calitate de funcţionar de stat şi că în acest caz este imposibil să-ţi ascunzi averile.

„Eu am fost funcţionar de stat şi am primit salariu exclusiv de la stat. Când primeşti salariu, ştiţi foarte bine, se deduc toate sumele în contabilitate. Chiar îi rog pe funcţionarii de la ANI şi Procuratura Generală să mai facă un efort şi să verifice şi sunt sigur că va fi o situaţie similară cu cea din cazul interpelărilor anterioare”, a declarat Iurie Reniţă.

Într-o altă sesizare, depusă de socialistul Oleg Lipskii, se arată că deputata Eleonora Graur din partea Pro Moldova s-ar fi eschivat de la prezentarea declaraţiilor cu privire la venituri în perioada 2008-2011, atunci când deţinea funcţia publică de şefă în cadrul unei direcţii a Ministerului Educaţiei. Mai mult, potrivit lui Lipskii, mai multe terenuri pe care le-ar deţine Graur ar fi fost omise din declaraţiile sale de avere.

Am încercat să o sunăm pe deputata Pro Moldova pentru o reacţie, însă aceasta nu a răspuns la apelurile noastre. Totuşi, într-o postare pe o reţea de socializare, colegul său de partid Sergiu Sîrbu a scris că - „e mai uşor să scrii sesizări, plângeri, decât să guvernezi ţara" şi i-a îndemnat pe reprezentanţii guvernării să lase activităţile de investigaţie şi să se apuce de treabă.

 

Comentarii