Ştiri

Sursa imaginii: captură video

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Politic

27 Mai 2020 / 18:03

Mişcarea politică „Unirea” propune decalogul: „10 pentru Moldova”

Au propus un decalog cu genericul „10 pentru Moldova". Membrii Mişcării politice „Unirea" au cerut astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, demisia conducerii de vârf a Republicii Moldova, acuzând că aceasta nu ar fi făcut faţă crizei provocate de pandemia de Coronavirus. Unioniştii au declarat că unirea este singura soluţie pentru revenirea la normalitate a Republicii Moldova. De cealaltă parte, reprezentanţii guvernării spun că, de fapt, formaţiunea care promovează unirea ar sta la baza dezbinării societăţii, relatează Mesager.

„Mişcarea politică Unirea propune clasei politice un decalog format din zece puncte: demiterea imediată a Guvernului Chicu, a conducerii Parlamentului în frunte cu Zinaida Grecianîi; suspendarea imediată şi demiterea din funcţie a lui Igor Dodon şi deferirea acestuia justiţiei; exprimarea scuzelor publice României care a acordat ajutorul generos de 3,5 milioane de euro;  scuze de asemenea Uniunii Europene şi partenerilor internaţionali (…)”, a declarat Dorin Chirtoacă, liderul Mişcării Unirea.

Solicitat de Moldova 1, Vitalie Dragancea, consilier al prim-ministrului, i-a îndemnat pe unionişti să întreprindă măsuri concrete pentru a schimiba viaţa oamenilor din Republica Moldova.

„Mişcarea Unirea se poartă mai degrabă ca Mişcarea Dezbinarea decât unirea, pentru că mesajele lor radicaliste şi atacatoare doar alungă oamenii, dar nu îi unesc. Ar trebui mai curând să-i intereseze altceva - ce pot ei să facă personal ca nivelul de viaţă al oamenilor în Republica Moldova să crească”, a menţionat Vitalie Dragancea.

La rândul său, deputatul PSRM Grigore Novac respinge acuzaţiile aduse de unionişti preşedintelui Parlamentului, Zinaida Grecianîi, în dosarul fraudei bancare.

„Nimeni niciodată nu a adus nici o probă şi nici nu poate să o aducă, deoarece este o minciună inventată. Noi respectăm dreptul tuturor la opinie. Această exprimare trebuie să aibă substrat factologic, în primul rând”, a menţionat Grigore Novac.

Instituţia prezidenţială a anunţat că nu comentează declaraţiile formaţiunilor politice.

Comentarii