Ştiri

Sursa imaginii: Ziarul de Gardă

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

15 Iul. 2019 / 14:25

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, întreprinde o vizită oficială la Bruxelles

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, întreprinde astăzi o vizită oficială la Cartierul General al NATO din Bruxelles. În cadrul vizitei, şeful diplomaţiei de la Chişinău va avea o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, relatează Moldova 1.

Republica Moldova cooperează cu NATO în mai multe domenii. Principalul obiectiv al cooperării NATO este de a sprijini eforturile ţării noastre în reformarea şi modernizarea structurilor şi instituţiilor de apărare şi securitate. Republica Moldova contribuie, de asemenea, la forţa de menţinere a păcii condusă de NATO în Kosovo.

Amintim că în cadrul vizitei sale la Bruxelles, în perioada 3-4 iulie curent, prim-ministrul Maia Sandu a avut o întrevedere cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Discuţiile s-au axat pe procesul de transformare a Republicii Moldova dintr-o zonă gri între Est şi Vest, creată de fostul regim prin scheme de corupţie şi spălări de bani, într-un stat democratic care asigură securitatea cetăţenilor săi şi stabilitatea în regiune.

Comentarii