Ştiri

Sursa imaginii: adevarul.ro

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Politic

06 Feb. 2019 / 13:04

Mâine deputaţii se întrunesc în şedinţă

Mâine deputaţii se întrunesc în şedinţă. Pe ordinea de zi figurează mai multe numiri. Este vorba de cei cinci directori noi la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică şi directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor, dar şi numirea unui noi preşedinte al Curţii de Conturi, relatează Moldova 1.

De asemenea, Parlamentul urmează să ia act de demisia unor deputaţi şi să adopte structura organizatorică şi efectivul limită de personal al Consiliului Concurenţei.

Deputaţii urmează să voteze în primă lectură şi unele proiecte sociale. Este vorba despre acordarea unui ajutor financiar unic de 600 de lei pensionarilor cu o pensie de până la 2 mii de lei şi proiectul de lege privind prestaţiile sociale pentru copii care prevede alocarea a câte 200 de lei lunar tuturor copiilor din ţară, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

„Probabil, va fi prima şi ultima şedinţă din această sesiune, luând în considerare că suntem în toiul campaniei electorale şi preferabil este să nu acordăm această platformă pentru dezbateri electorale în Parlament. Vom încerca mâine foarte succint şi strict, potrivit regulamentului Parlamentului, să examinăm subiectele propuse pentru ordinea de zi. Ne referim la câteva proiecte de legi cu menire socială, ne referim la câteva numiri la instituţii în baza concursurilor desfăşurate de unele comisii din Parlament”, a declarat preşedintele Parlamentului, Adrian Candu.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, Legislativul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an.

Comentarii