Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Politic

12 Aug. 2020 / 16:31

Maia Sandu: „Vedem lipsă de acţiune din partea guvernării”

Partidul Acţiune şi Solidaritatea (PAS) condamnă acţiunile guvernării în raport cu criza sanitară din ţară. Într-o adresare către autorităţi, PAS îşi exprimă îngrijorarea faţă de atitudinea guvernanţilor pe care o califică drept iresponsabilă şi denunţă criza sanitară, problemele grave din sectorul agricol, precum şi faptul că guvernarea ar ignora durerile oamenilor.

„Am vorbit de nenumărate ori şi cu nenumărate ocazii, dar am văzut o atitudine plină de nepăsare şi de aroganţă din partea autorităţilor. Am reuşit să obţinem nişte discuţii la Parlament, unde să se identifice resurse ca să fie ajutaţi agricultorii. Am vorbit despre lipsa responsabilităţii Guvernului. Atunci când foarte puţini agenţi economici au fost ajutaţi, cei mai mulţi au fost lăsaţi în voia sorţii. Vedem în continuare o situaţie tare complicată în mai multe domenii şi lipsă de acţiune din partea guvernării, care ignoră durerile oamenilor şi se face că nu le observă, ne spune că totul e bine şi frumos”, a menţionat Maia Sandu.

Lidera PAS a anunţat despre intenţia de a organiza un protest duminică în scuarul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din centrul Chişinăului.

Reprezentanţii guvernării au anunţat că fondul de susţinere a agricultorilor va fi suplimentat cu 300 de milioane de lei, iar în scurt timp vor fi evaluate pagubele pentru culturile cerealiere din grupa a doua, astfel încât toţi cei care au suportat pierderi să primească subvenţii din partea statului. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Securitate, care a avut loc în această dimineaţă.

 

 

Comentarii