Ştiri

Sursa imaginii: facebook

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Politic

12 Iun. 2019 / 11:24

Maia Sandu: Fiecare acţiune a lui Pînzari înseamnă ani grei de puşcărie

Prim-ministrul nou ales Maia Sandu îl somează pe şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pînzari să nu se mai supună „regimului criminal”. Declaraţiile au fost făcute de către Maia Sandu într-un briefing, după ce astăzi dimineaţă la Direcţia nr.6 a Inspectoratului Naţional de Investigaţie au avut loc altercaţii între viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne nou ales Andrei Năstase şi Alexandru Pînzari şeful Inspectoratului General al poliţiei demis de Guvernul Maiei Sandu.

„Îl somez pe cetăţeanul Alexandru Pînzari care încalcă premeditat Constituţia şi execută ordine ilegale extrem de grave să înceteze imediat acţiunile de destabilizare a ordinii publice, intimidare şi ameninţarea oamenilor care se opun unui regim criminal. Dacă ei se ascund în spatele deciziilor Curţii Constituţionale, vreau să-i atenţionez că mai presus de toate este Constituţia ţării”, a declarat Maia Sandu.

Premierul spune că potrivit legii fiecare acţiune din aceste zile a lui Alexandru Pînzari îl va costa ani grei de închisoare.  

„Domnule Pînzari sunt sigură că înţelegeţi! Fiecare acţiune ilegală a Dumneavoastră din aceste zile înseamnă ani grei de puşcărie, pentru complicitate sau chiar participare la uzurparea puterii în stat”, a adăugat Maia Sandu.

De asemenea, Maia Sandu a făcut un apel către toţi poliţiştii din ţară.

„Mă adresez tuturor poliţiştilor, Legea 320 din 2012 cu privire la activitatea poliţistului şi statutului poliţistului spune clar: „Poliţia activează în conformitate cu Constituţia Republicii Moldova”, a menţionat Maia Sandu.  

Prim-ministrul a mai îndemnat cetăţenii să stea acasă şi să nu participe la provocările organizate de către „regimul Plahotnoiuc”.  
Amintim că în dimineaţa zilei de astăzi Alexandru Pînzari i-a suspendat din funcţie pe cei şase poliţişti care şi-au afirmat sprijinul pentru noul Guvern, iar vicepremierul, ministrul Afacerilor Interne nou ales, Andrei Năstase a fost împiedicat să intre în clădirea Inspectoratului Naţional de Investigaţii. 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Moţiunea simplă în domeniul sănătăţii a eşuat

Ştiri / Politic

09 Iul. 2020 / 20:49

Moţiunea simplă în domeniul sănătăţii a eşuat

Pagube provocate de precipitaţii la Comrat

Ştiri / Regional

09 Iul. 2020 / 19:44

Pagube provocate de precipitaţii la Comrat

Mărturii din Gulag la Cetatea Soroca

Ştiri / Regional

09 Iul. 2020 / 19:11

Mărturii din Gulag la Cetatea Soroca

Scuarul de pe strada Bucuriei a fost renovat

Ştiri / Social

09 Iul. 2020 / 18:27

Scuarul de pe strada Bucuriei a fost renovat

Vezi arhiva