Ştiri

Sursa imaginii: facebook//Maia Sandu

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Politic

22 Iul. 2019 / 10:59

Maia Sandu felicită poporul ucrainean cu votul acordat schimbării

Prim-ministrul Maia Sandu a felicitat poporul ucrainean şi pe preşedintele Vladimir Zelensky cu rezultatele obţinute în urma scrutinului electoral din Ucraina, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Dragi ucraineni, vă felicit pentru mobilizarea de astăzi şi votul clar împotriva corupţiei, un vot acordat schimbării, politicienilor noi, care-şi asumă să urmeze doar interesul naţional. Îl felicit pe domnul Preşedinte Volodymyr Zelensky cu rezultatul covârşitor obţinut în alegeri de formaţiunea de care este susţinut. Este o mare responsabilitate să primeşti încrederea atâtor oameni şi îi doresc domnului preşedinte şi partidului care îl sprijină multă forţă şi perseverenţă în promovarea unei agende reformatoare pentru cetăţenii ucraineni”, scrie Maia Sandu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că potrivit rezultatelor preliminare, „Slujitorul poporului”, partidul preşedintelui Volodimir Zelenski, a câştigat alegerile parlamentare anticipate desfăşurate duminică în Ucraina. Partidul Platforma de opoziţie s-a plasat pe locul doi, partidul fostului preşedinte Petro Poroşenko, Solidaritatea Europeană, pe locul trei, iar partidul Patria, al fostului premier Iulia Timoşenko pe locul patru, în timp ce partidul starului rock Sviatoslav Vakarciuk, Golos, pe locul cinci.

Zelenski spune că priorităţile sale sunt sfârşitul războiului din est care a făcut peste 13.000 de morţi în cinci ani şi lupta împotriva corupţiei.

În urma alegerilor parlamentare anticipate din Ucraina şi procesarea a 41% din procese-verbale, „Slujitorul Poporului” a acumulat cele mai multe voturi, obţinând 42.3% de voturi.

„Platforma de opoziţie – Pentru Viaţă” a acumulat 12,8%, iar „Solidaritatea Europeană” - 8,7%.

„Batkivşcina” a fost susţinută de 8,1% din alegători, iar „Golos” - în jur de 6,4%.

Comentarii