Ştiri

Sursa imaginii: radioeuropalibera.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Politic

19 Iul. 2019 / 20:35

Irina Vlah a fost învestită în funcţia de başcan al UTA Găgăuzia

Irina Vlah a fost învestită în funcţia de başcan al UTA Găgăuzia în cadrul unei ceremonii speciale desfăşurate la Comrat. La eveniment au participat preşedintele Igor Dodon, premierul Maia Sandu, preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

După depunerea jurământului, Irina Vlah a ţinut un discurs în faţa mulţimii. Aceasta a punctat că reîntoarcerea cetăţenilor acasă este şi va rămâne o prioritate a activităţii ei.

„Vom construi neapărat un aeroport în Ceadâr Lunga şi o staţie de electricitate la Vulcăneşti. Avem prieteni adevăraţi. Turcia şi Federaţia Rusă, donatori din Uniunea Europeană. Anunţ campania de reîntoarcere a cetăţenilor acasă drept o prioritate a mea. Vom întoarce viaţa în satele noastre. În următorii 4 ani toate proiectele sociale începute vor fi continuate”, a declarat Irina Vlah.

Igor Dodon, prezent la eveniment, i-a adresat Irinei Vlah un mesaj de susţinere şi felicitare. Acesta a declarat că va face tot posibilul pentru ca să fie aprobate de parlament toate legile referitoare la autonomie.

„Sunt sigur că totul ne va reuşi cu aşa speaker, premier, başcan şi cu aşa popor. Haideţi să ne unim forţele pentru ca oamenii să trăiască mai bine”, a declarat Igor Dodon.

Cu prilejul ceremoniei de învestitură, în centrul oraşului Comrat au fost luate măsuri de securitate sporite. Ceremonia oficială a fost urmată de un concert cu participarea artiştilor din Chişinău şi Comrat.

Invitata specială a concertului este Sofia Rotaru.

 

 

Comentarii