Ştiri

Sursa imaginii: captură video

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

04 Dec. 2020 / 16:32

Igor Dodon: SIS rămâne în subordinea Parlamentului şi a preşedintelui ţării

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) rămâne atât în subordinea Parlamentului, cât şi în a preşedintelui ţării, aşa cum a fost până în prezent. Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a declarat, în cadrul unei emisiuni live, că modificările votate joi de Legislativ se referă doar la funcţia de vicedirector al instituţiei, relatează Mesager.

„Proiectul socialiştilor care a fost votat ieri prevede nişte lucruri simple. Nu îl scoate din subordinea preşedintelui. SIS-ul rămâne în subordinea dublă, la preşedinte şi la Parlament. Aşa cum se numea anterior, şeful SIS de Parlament, aşa în continuare este numit de Parlament. Unicul lucru care s-a schimbat este că vicedirectorul SIS nu se numeşte de către preşedinte, dar se numeşte tot de Parlament”, a declarat Igor Dodon.

În cadrul emisiunii, Igor Dodon a mai spus că s-au adeverit spusele sale, potrivit cărora, dacă Maia Sandu va învinge la prezidenţiale în ţară va începe o perioadă de haos şi destabilizare.

„Ceea ce am spus eu câteva săptămâni sau o lună jumătate în urmă în campanie electorală se adevereşte. Amintesc că am spus că dacă voi învinge la alegeri, va fi o anumită perioadă de conlucrare între Guvern, Parlament şi Preşedinţie. Tot atunci am preîntâmpinat că dacă va învinge oponentul meu, cel mai probabil, se va începe o perioadă de haos şi destabilizare”, a spus Igor Dodon.

De asemenea, potrivit preşedintelui în exerciţiu, pensionarii şi beneficiarii de alocaţii sociale vor primi un suport unic în valoare de 1000 de lei. Igor Dodon a declarat că deputaţii socialişti vor înregistra, săptămâna viitoare, în Parlament, un proiect de lege în acest sens.

Igor Dodon a mai precizat că scoaterea lumii în stradă nu va duce decât la haos şi destabilizare în plină criză pandemică. Igor Dodon s-a adresat preşedintelui ales, Maia Sandu, cu îndemnul de a renunţa la ideea de a organiza acţiuni de protest. În opinia lui Igor Dodon, protestele sunt alogice în condiţiile în care preşedintele ales are toate pârghiile legale pentru a pune în practică ceea ce solicită în cadrul acestor manifestaţii.

„Stimaţi cetăţeni, stimaţi oponenţi politici, stimată doamnă preşedinte aleasă Maia Sandu, haideţi să păstrăm liniştea şi calmul în societate. Haideţi să nu supunem riscului cetăţenii noştri în pandemie. Nu scoateţi oamenii în stradă, lucrul acesta nu va duce la nimic bun. Nu este nicio logică în proteste acum. Intraţi în funcţie, asumaţi-vă responsabilitatea, noi vă dăm toate posibilităţile. Vă rămân toate atribuţiile. Pentru ce să supuneţi riscului oamenii? Pentru ce-i scoateţi în timp de COVID pe toţi în stradă? Eu am copii, cei care îi scoateţi tot au copii acasă. Pentru ce ne trebuie acum destabilizare şi haos?”, afirmă Igor Dodon.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Privelişte inedită pe râul Nistru

Ştiri / Regional

23 Ian. 2021 / 19:26

Privelişte inedită pe râul Nistru

Rusia: Proteste pentru susţinerea lui Aleksei Navalnîi

Ştiri / Internaţional

23 Ian. 2021 / 18:50

Rusia: Proteste pentru susţinerea lui Aleksei Navalnîi

Act de caritate pentru un bătrân din nordul ţării

Ştiri / Regional

23 Ian. 2021 / 18:32

Act de caritate pentru un bătrân din nordul ţării

COVID-19 în Moldova: Alte 15 persoane răpuse de virus

Ştiri / Social

23 Ian. 2021 / 17:06

COVID-19 în Moldova: Alte 15 persoane răpuse de virus

Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru, petrecut pe ultimul drum

Ştiri / Cultură

23 Ian. 2021 / 16:35

Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru, petrecut pe ultimul drum

Vezi arhiva