Ştiri

Sursa imaginii: actualităţi.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Politic

14 Mar. 2019 / 18:30

Igor Dodon ar putea convoca săptămâna viitoare prima şedinţă a noului Parlament

Preşedintele Igor Dodon spune că săptămâna viitoare va convoca prima şedinţă a Parlamentului. Declaraţiile au fost făcute într-un interviu acordat pentru o publicaţie din Federaţia rusă, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Cred că este încă prea devreme să vorbim despre o criză politică, până la prima şedinţă a parlamentului. Cel mai probabil, voi convoca această întâlnire săptămâna viitoare. După aceasta, se vor forma alianţe, iar eu, în calitate de preşedinte, voi începe negocierile cu partidele care au acces în parlament. Sperăm că, urmare a unor astfel de discuţii, va fi totuşi posibil să ajungem la un numitor comun. Dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci este necesar să se dizolve rapid parlamentul şi să se organizeze anticipate în acelaşi timp cu alegerile locale. Dar categoric nu accept tranziţia deputaţilor de la o fracţiune la alta şi crearea unei aşa-numite majorităţi parlamentare, aşa cum a fost ultima oară”, a declarat Igor Dodon pentru presa rusă.

Preşedintele a mai spus că nu va permite ca un sigur partid să preia dictatura.  

„Nu voi permite unui singur partid să preia dictatura. Atunci aceasta a fost formată din 25 de deputaţi, care au trecut de la alte formaţiuni la PD. Dacă văd astfel de încercări, nu voi semna candidatul pentru funcţia de prim-ministru, care va fi oferit de o majoritate similară. Apoi, ţara va trebui să aştepte alegerile parlamentare anticipate”, a mai spus Igor Dodon.

 

Comentarii