Ştiri

Sursa imaginii: captură video:privesc.eu

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

16 Sep. 2020 / 16:39

Grupul „Pro Moldova” solicită modificări la Codul fiscal

Grupul „Pro Moldova” solicită ca plăţile efectuate de către angajatori în favoarea salariaţilor pentru testarea la COVID-19 să fie neimpozabile. Liderul grupului, Andrian Candu, spune că va înregistra în Parlament un proiect de lege în acest sens. Potrivit deputatului, această iniţiativă ar încuraja angajatorii să achite testarea angajaţilor la noul timp de virus, relatează Mesager.

„Noi, cei de la Pro Moldova, venim cu o iniţiativă legislativă, cu modificări şi completări în legislaţia actuală, nemijlocit în Codul fiscal, ca elemente tranzitorii pentru perioada prin care trecem. Plăţile pe care le va face angajatorul în favoarea salariatului pentru costul testelor să fie neimpozabile şi nesupuse plăţilor în asigurări sociale şi medicale pentru salariat”, a declarat Andrian Candu.  

Dacă propunerea va fi acceptată, Guvernul va fi obligat să asigure rambursarea banilor achitaţi de către salariaţi în contul impozitelor şi contribuţiilor sociale şi medicale până la intrarea în vigoare a prezentei legi.

Comentarii