Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

10 Apr. 2020 / 17:52

Grupul Pro-Moldova cere Procuraturii tragerea la răspunderea contravenţională a şefului statului

Grupul Pro-Moldova cere Procuraturii Generală tragerea la răspunderea contravenţională a preşedintelui Republicii Moldova pentru imixiunea în activitatea Curţii Constituţionale, utilizând din nou drept pretext, pentru abuzuri şi încălcări, starea de urgenţă din ţară.

„Această acţiune este o sfidare gravă a prevederilor art. 137 din Constituţie, art. 13 din Legea cu privire la Curtea Constituţională şi art. 8 din Codul jurisdicţiei constituţionale. Este inadmisbil ca vreun demnitar să admită astfel de ingerinţă ilegală. Astfel de acţiuni ilegale din partea celui mai înalt demnitar al statului nu doar că este un exemplu de sfidare a legii pentru toţi ceilalţi ci este un pericol pentru statul de drept şi supremaţia legii”, a declarat Sergiu Sârbu.

Sesizarea către Procuratură a fost făcută după declaraţiile preşedintelui Igor Dodon din această dimineaţă, care a recunoscut că a cerut explicaţii preşedintelui Curţii Constituţionale, iar acesta i-ar fi raportat cine şi cum a votat pentru suspendarea acţiunii legii pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

 

Comentarii